• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "Posebni" ima mišljenje: Treba da završimo to što imamo

Autor Beta

Trener Totenhema nije za prekidanje sezone

 Posebni-Zoze-Murinjo-za-sve-je-najbolje-da-se-odigra-ostatak-Premijer-liga Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe

Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo rekao je danas da bi za sve bilo dobro da se odigra ostatak utakmica i završi takmičenje u Premijer ligi.

Sezona je prekinuta pre više od mesec i po dana zbog pandemije korona virusa. Murinjo dobrovoljno pomaže da se iz bašte u trening centru Totenhema, u kojoj se gaji voće i povrće za potrebe klupskog restorana, namirnice prebace kao pomoć najugroženijima u jeku pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Neizvesno je kada će fudbalska sezona biti nastavljena, a uprava Premijer lige i klubovi žele da se takmičenje nastavi u junu bez publike. Konačnu odluku doneće nadležni.

"Za sve nas bi bilo dobro da odigramo devet poslednjih utakmica u sezoni. To bi bilo dobro za fudbal, za Premijer ligu. Ako budemo igrali pred praznim stadionom, želim da mislim da fudbal nikad nije bez publike. Uz kamere, to znači da će milioni gledati. Pa ako jednog dana izađemo pred prazne tribine, to uopšte neće biti prazno", rekao je Murinjo, preneo je Skaj.

Murinjo je rekao da mu nedostaje život kakav je bio pre pandemije.

"Nedostaje mi fudbal. Ali, radije kažem da mi nedostaje naš svet, stvari koje svi radimo. Fudbal je samo deo mog sveta. Ali, moramo da budemo strpljivi, ovo je borba koju svi moramo da vodimo", naveo je portugalski trener.

Na stadionu Totenhema napravljena je privremena bolnica.

"Pokušam da zamislim uobičajeni dan na stadionu, pre utakmice, za vreme i posle utakmice, a onda dođem ovde i vidim neverovatnu bolničku ustanovu. Mislim da je to fantastično", dodao je Murinjo.

Fudbaleri Totenhema Hari Kejn, Musa Sisoko i Stiven Bergvejn su se oporavili od povreda, ali Murinjo nije siguran kada će oni moći da zaigraju.

"Oni su dugo bili povređeni, a kada su bili na korak od završetka oporavka prestali su treninzi. Ne znam, oni ne znaju, prvo moramo da sačekamo i dobijemo dozvolu za grupne treninge i vidimo da li će oni moći da se vrate na takmičarski nivo", naveo je on.

Murinjo je priznao da je pogrešio kada je početkom meseca u parku individualno radio sa Tangijem Ndombeleom. Igrači uglavnom rade individualno, a na raspolaganju imaju brojne terene u trening centru.

"Za igrače je pozitivno što ponovo mogu da osete miris trave", rekao je portugalski trener.

Tokom karantina Murinjo živi sa još trojicom trenera Totenhema. On je rekao da "vreme proleti" kada veći deo dana radi, pa mu ostaje malo vremena za kuvanje.

"Ja sam specijalista za pržena jaja. Ostali su malo bolji od mene", naveo je.

Na današnji dan pre 15 godina Murinjo je osvojio prvu titulu Premijer lige sa Čelsijem, pobedom protiv Bolotona 2:0. On je sa Čelsijem u dva mandata osvojio tri titule, ali bi želeo još šampionskih trofeja.

"Više bih voleo da imam četiri trofeja Premijer lige. Imam tri i volim da mislim da ću imati četiri", rekao je Murinjo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC