• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler iz Srpske koji igra za Koronu: Nije više smiješno...

"Šalili smo se na početku da smo imuni, ali smo ubrzo svi shvatili da je situacija mnogo ozbiljnija", priča Ognjen Gnjatić, fudbaler poljske Korone.

 Ognjen Gnjatić - Korona Kjelce - Šale zbog imena više nisu smiješne Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst/Bongarts

Na početku izbijanja epidemije korona virusa mogli smo često da čujemo šale na račun istoimenih proizvoda, pa i klubova, ali kako se virus širio, šale su postale neslane.

To potvrđuje i Ognjen Gnjatić, nekadašnji igrač Kozare iz Gradišske i beogradskog Rada, sada fudbaler poljske Korone iz Kjelcea, koji kaže da je na početku često dobijao poruke prijatelja, ali da se to vrlo brzo promijenilo.

Možda će vas zanimati

 "Šalili smo se da smo mi imuni na to jer igramo u Koroni, ali kako je vrijeme prolazilo, svi smo shvatili da je cjelokupna situacija mnogo ozbiljnija. U Poljskoj i Kjelceu, gdje živim, na sreću nije bilo toliko alarmantno, nije bilo policijskog časa, samo je bilo manje ljudi na ulici. U razgovoru sa porodicom i putem medija vidim da su mjere bile mnogo restriktivnije u Srpskoj, a i od bivših saigrača u Grčkoj i Holandiji saznao sam isto", rekao je Gnjatić za "Glas Srpske".

Zbog činjenice da je situacija pod kontrolom čelnici poljske Ekstraklase među prvima su odredili datum nastavka prvenstva, 28. maj, paće sve ekipe će od ponedjeljka početi sa radom.

"Ne znam još kako će to sve izgledati na treningu. Nismo za sada dobili nikakva detaljna uputstva, a sigurno neće biti kao ranije. Biće mnogo više opreza, pretpostavljam da nećemo raditi u velikim grupama. Znam da će na utakmicama moći da bude prisutno maksimalno 300 ljudi, uključujući i nas igrače, i da će biti preduzete sve mjere kako ne bi bilo ugroženo zdravlje", rekao je Gnjatić.

Do kraja lige ostalo je još 11 kola, Korona se bori za opstanak, a trenutno je u zoni ispadanja.

"Nadam se da možemo sačuvati status, iako će biti prilično teško. Pitanje je kako će se ekipe snaći, igraćemo dupli program srijeda-subota, što će sigurno izazvati ogromne napore u ovoj situaciji kada nismo trenirali normalno. Imali smo programe po kojima smo vježbali, ali lopta i teren su ipak ono pravo, što nam je bilo uskraćeno", istakao je on.

Poslije Srbije, Grčke i Holandije fudbaler koji je karijeru počeo u Kozari iz Gradiške skrasio se u Poljskoj, gdje bi volio da ostane i po isteku ugovora predstojećeg ljeta.

"Nisam se pokajao što sam došao, sjajna liga, infrastruktura, navijači, praćenje fudbala... Zimus sam bio blizu produžetka ugovora, ali je sve stopirano zbog ove situacije, pa ću sačekati ljeto. Korona ima prioritet, tu su i drugi klubovi iz Poljske. Vidjećemo", zaključio je Gnjatić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC