• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Venger priča o Maradoni - svi slušaju: Umetnik kome oprostiš svaki greh

Autor Milutin Vujičić

"Mesi je više osvojio na klupskom nivou, ali da bi dobio puno priznanje kao Maradona - mora da uradi sa Argentinom isto ono što je i Dijego", kazao je Arsen Venger.

 Kad Venger priča o Maradoni - svi slušaju: Umetnik kome oprostiš svaki greh Izvor: Bongarts/Guliver/Getty Images

Svi oni koji su imali priliku da gledaju Dijega Armanda Maradonu u njegovom "zenitu" smatraju da se pre i posle njega nije rodio bolji fudbaler.

Blizu tog mišljenja je i legendarni trener Arsen Venger koji je u zanimljivom intervjuu govorio o uticaju koji je "El Pibe" ostavio na fudbal, bez obzira na to što nikada nije osvojio Ligu šampionu - ili što je imao dosta problema van terena, pre svega zbog droge.

Možda će vas zanimati

"Profesor" nije imao priliku da trenira Maradonu u njegovim igračkim danima, ali mu je bio "trener" na humanitarnoj utakmici iz 2014. godine...

"Imao je 50 godina, nije bio kao nekada, ali kada bi dobio loptu - to je bilo magično, svi koji su igrali na terenu sa njim, poput Bađa ili Del Pjera, želeli su da mu daju loptu kako bi ga videli na delu", prisetio se Arsen Venger svog poslednjeg susreta sa Maradonom.

A, kakav je bio "kudravi gaučos" tokom osamdesetih i devedesetih?

"On je bio umetnik, genije u svom svetu. Svi smo želeli da budemo Maradona i zaboravljali smo sve glupe stvari koje je pravio u životu zbog toga kakav je bio fudbaler - bio je jedinstven", kazao je Arsen Venger i prisetio se svog "dvoboja" protiv njega.

U vreme kada je trenirao Monako - morao je da pronađe da zaustavi najboljeg Maradonu koji je tada nastupao za Napoli...

Izvor: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

"Otišao sam da gledam meč Sampdorija - Napoli. Gazeta delo Sport je pisala da Maradona neće igrati jer nije putovao sa ekipom. Odem na utakmicu u nedelju ujutru i vidim Maradonu na terenu. Došao je privatnim avionom istog jutra i dao je gol za rem 1:1".

S obzirom da je 22 godine proveo na Ostrvu, kao trener Arsenala, dobro zna koliko je Maradona napravio "štete" Englezima čuvenim golom rukom, "Božjom rukom", na Mundijalu iz 1986. godine.

Takođe je istakao da je svestan da Lionelu Mesiju nije bilo lako da živi u senci Dijega Maradone, posebno što je potpuno drugačijeg karaktera, gotovo introvertan, dok je dobro poznato da je "El Pibe" veliki ljubitelj noćnog života...

"To su dva genija. Mesi je više osvojio na klupskom nivou, ali da bi dobio puno priznanje kao Maradona - mora da uradi sa Argentinom isto ono što je i Dijego", kazao je Venger.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC