• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Juventusa: Ovako će izgledati tržište transfera posle korone

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Kako se vama ovo čini?

 Direktor Juventusa: Ovako će izgledati tržište transfera posle korone Izvor: Guliver/Getty images/Lars Baron, Lars Baron/Bongarts

Fudbal ulazi u novu fazu. Tačnije, fudbal će se u njoj naći kada pandemija korona virusa prođe i dopusti najpopularnijem sportu na svetu da se u potpunosti vrati.

Ovo smatra i direktor Juventusa Fabio Paratići, koji otkriva svoja predviđanja šta će se sve promeniti kao posledica pandemije.

Možda će vas zanimati

Fudbal je širom Evrope i sveta prekinut već skoro dva meseca i još uvek nema jasnih informacija kada će nacionalni šampionati biti nastavljeni, bar onih koji nisu već prekinuti.

Paratići je otkrio zbog čega je Kristijano Ronaldo izuzetak od pravila, kao i kako će najverovatnije izgledati tržište transfera.

"Mislim da treba uzeti u obzir da bi transfer tržište trebalo da bude više kao u NBA ligi", počeo je Paratići za "Skaj Sport Italija".

"Klubovi će sada imati više poteškoća jer su manji prihodi, pa ćemo morati da budemo kreativniji i elastičniji, da tražimo različite formule za transfere. Očekujem mnogo više "trampi", ali očigledno, ne možemo da koristim NBA sistem draftovanja, jer je to zatvoren sistem", svestan je direktor Juventusa.

Paratići kaže da će se manje novca izdvajati za transfere.

"Trebalo bi da više stvari preuzmemo iz NBA lige i američkih sportova. Sada ćemo videti više dužih pozajmica, na dve ili čak tri godine. Biće manje cirkulacije novca i to je svima jasno. Globalno prolazimo kroz težak trenutak, ne samo u fudbalu i svuda će se osetiti posledice. Verujem da ukoliko budem razmenjivali igrače između najboljih 12 do 15 klubova na svetu, vrednost transfera neće pasti. Kada budete kupovali novog igrača, to će biti druga priča i manje novca će se izdvajati."

Juventus je u leto 2018. godine za Kristijana Ronalda platio 100.000.000 evra, a pominje se i da je Pol Pogba "sledeća meta" torinskog kluba.

"Kristijano je drugačiji igrač od svih drugih. On donosi eksponencijalni rast u prihodima, jer je brend skoro velik kao i ceo klub. Pogba je odličan igrač, ali logično, zahtevi za visinu plate za nekoga na njegovom nivou znače da će sada manje klubova biti spremni da daju toliki novac", zaključio je Fabio Paratići.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC