• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Anri je trebalo da ode u Udineze, a ja u Juventus!"

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Zanimljiva informacija o događajima s kraja 20. veka.

 Tjeri-Anri-je-trebalo-da-ode-iz-Juventusa-u-Udineze-Marsio-Amoroso Izvor: Getty Images/Getty Images Europe, Guliver/Getty Images/Getty Images Europe

Sećate li se samo Serije A s kraja 90-ih i početka 2000-ih godina? Kakva je to liga bila...

I zaista su u njoj tada igrali najbolji fudbaleri sveta, "krem de la krem", dok je termin nedeljom u 15 časova bio svetinja za sve zaljubljenike u fudbal.

Možda će vas zanimati

Ali u to vreme kada su Italijani bili najbogatiji, a Kalčo nešto najbolje što je fudbal imao da ponudi, mnogi se i danas sećaju imena Marsija Amorosa!

Brazilac je uspeo da u takvoj strašnoj konkurenciji bude najbolji strelac Serije A u sezoni 1998/99!

Uzeo je nagradu "Kapokanonijere" sa 22 postignuta gola iako je nosio dres Udinezea. On je zapao za oko drugim velikim timovima na Apeninima i tog leta je trebalo da napravi veliki transfer.

"To mi je donelo veliku satisfakciju, jer je bilo izuzetno teško napraviti takav poduhvat sa timom iz provincije", rekao je Amoroso za "Skaj sport Italija".

"U to vreme, u Seriji A su igrali svi najbolji fudbaleri na svetu, i veliki defanzivci. Imali smo vrlo snažan klub i ekipu, što mi je donelo priliku da postanem 'kapokanonijere'".

Za njega je zainteresovan postao slavni Juventus, ali nisu želeli baš da se "isprse", već da naprave trampu. Ni manje ni više, radilo se o Tjeriju Anriju, mladom Francuzu koji se mučio u Torinu i postigao samo tri gola u drugom delu te sezone.

"To je bilo vrlo važno za moju karijeru. Nisam igrao za Juve, Milan ili Inter, nisam imao takvu "podršku" od ostatka tima. I posle toga, postojala je mogućnost da odem u Juventus. Oni bi poslali Tjerija Anrija u Udineze, a ja bih otišao u Juventus. Ali on je to odbio. Ostao sam u Udinama, a on je otišao u Arsenal."

Ipak, kao što kažu, ostalo je istorija. Anri je postao ne samo legenda Arsenala već jedna od najvećih legendi Premijer lige, dok je Amoroso otišao u Parmu, a potom je nosio i dresove Borusije Dortmund, Malage, Sao Paula, Korintijansa...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC