• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jorgandžije" se testiraju na korona virus prije nego počnu s treninzima

Autor mondo.ba

Igrači i stručni štab Atletiko Madrida proći će testiranje na korona virus 6. maja, uoči potencijalnog povratka na trening, potvrdili su iz španskog kluba.

 Atletiko Madrid: Testiranje svih u klubu prije početka treninga Izvor: Getty Images/Denis Doyle, Denis Doyle/Getty Images Europe

Atletiko će testirati sve članove prvog tima, prije nego što da "zeleno svjetlo" za treninge koji bi trebali krenuti od 8. maja.

Vlada Španije je posljednjih dana potvrdila ublažavanje određenih restriktivnih mjera uvedenih kako bi se spriječilo širenje korona virusa, a nulta faza povratka u normalu počinje od danas.

Možda će vas zanimati

U svim klubovima Primere ove sedmice će biti izvršena inspekcija trening kampova od strane zdravstvenih vlasti, a većina će obaviti testiranje igrača i stručnog šaba.

Prema izvještajima madridskih medija očekuje se da će Atletiko dobiti rezultate testiranja u roku od 48 sati nakon uzimanja uzoraka uz posredovanje Nacionalnog vijeća za sport (CSD). Atletiko bi zatim mogao početi sa održavanjem individualnih treninga od 8. maja, ali vjerovatno će omogućiti igračima i osoblju da odmore još jedan vikend i potom krenu s radom 11. maja.

Biće to početak realizacije plana za povratak klubova Primere, a uslijediće treninzi u malim grupama i na kraju potpuno normalan trenažni proces uoči nastavka sezone, prenijela je agencija "Anadolija".

Španska liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog korona virusa, a predviđanja govore da bi se mogla nastaviti krajem maja ili početak juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barselona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC