• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prisetio se meča koji je Italiju skupo koštao: Bilo je užasno igrati!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Fudbaler Valensije se osvrnuo na meč koji danas svi dobro pamte.

 Danijel-Vas-o-utakmici-Atalanta-Valensija-Liga-sampiona-sirenje-korona-virusa Izvor: Guliver, Marco Luzzani/Getty Images Europe

Pandemija korona virusa je pre skoro dva meseca prekinula sva dešavanja u svetu fudbala, a utakmica koja će ostati posebno upamćena kao jedna od onih koja je u velikoj meri uticala na širenje zaraze jeste između Atalante i Valensije u Ligi šampiona.

Tog susreta se sada prisetio jedan od igrača španskog kluba.

Možda će vas zanimati

Meč Atalante i Valensije bio je prvi susret osmine finala Lige šampiona, odigran 19. februara, četiri dana pre nego što je zvanično zabeležen prvi slučaj zaraze korona virusom na severu Italije.

Ova zemlja je pretrpela strahovite posledice zbog rapidnog širenja virusa, a preko 40.000 gledalaca na toj utakmici - od kojih je mnogo doputovalo iz Bergama u Milano - je u velikoj meri doprinelo njegovom širenju.

Za taj meč fudbaler Valensije Danijel Vas kaže da je bilo užasno igrati ga, jer su nakon toga brojni igrači "slepih miševa" bili zaraženi.

Valensija je potvrdila da su među zaraženima bili Ezekijel Garaj, Hose Gaja i Elijalkim Mangala, a 16. marta su potvrdili da je 35% tima bila pozitivno na virus. Sada su svi zdravi, ali Vas se priseća tog susreta u kom je Atalanta slavila 4:1.

"Bilo je užasno igrati taj meč protiv Atalante. Mnogo igrača se posle toga razbolelo", rekao je Vas za "TV3", a prenela je "Marka".

"Voleo bih da sam sada u Danskoj. Moja žena i dvoje dece su u Danskoj, jer verujemo da, uprkos svemu, bezbednije je da budu u Danskoj nego ovde u Španiji."

On se potom osvrnuo na ukupnu situaciju u toj zemlji.

"Bilo je mnogo smrtnih slučajeva u Španiji i bolnice su prenatrpane. Nema mnogo ljudi na ulicama, U poslednjih šest nedelji nam nije dozvoljeno da napuštamo naše domove. Teško je, posebno kada pričam sa porodicom u Danskoj, gde oni mogu da izađu da se prošetaju", rekao je Danijel Vas.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC