• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Maradonu je bio najveći, za lopova samo starac na biciklu...

Autor mondo.rs

Poštovali su ga i navijači trećeg, Njuels old bojsa, za koji nikada nije igrao.

 Za Maradonu je bio [najveći], za lopova samo starac na biciklu... Izvor: Twitter/@diegoborinsky - @golazoargentino
Izvor: YouTube screenshot

Čovek kojeg je Dijego Maradona lično prolasio za najboljeg fudbalera svih vremena, bori se za život na odelenju intenzivne nege u Rosariju, nakon što ga je nepoznati napadač udario kamenom u glavu samo da bi mu oteo bicikl.

Nesrećni Tomas Felipe Karlovič (74), među Argentincima poznatiji kao "Trinče", ostao je da leži bez svesti na pločniku u centru rodnog grada, u kom pljačke vatrenim i hladnim oružjima u "sred bela dana" nisu slučajnost.

Možda će vas zanimati

"Trinče" je tokom karijere po dva puta nosio dresove ljutih gradskih rivala, Rosarija Sentral i Sentral Kordobe, što je za "obične smrtnike" bilo nedopustivo, ali je on do danas ostao legenda oba kluba.

Poštovali su ga i navijači trećeg, Njuels old bojsa, za koji nikada nije igrao.

"Trinčov" sin Bruno sumnja da je krađa motiv za napad, jer je, tvrdi, to bio već četvrti bicikl koji su njegovom vremešnom ocu oteli na ulicama drugog najvećeg argentinskog grada.

Njegovo besvesno telo prvi je prepoznao upravo navijač Njuelsa.

"Naišao sam tuda i prepoznao sam ga dok je leža. Izašao sam iz aztomobila i počeo da ga dozivam 'Trinče, Trinče...' Primetio sam da su mu oči bile otvorene, ali definitivno nije bio pri svest kada smo mu prišli. Hitna pomoć je brzo došla po njega", prepričao je jedan od svedoka za medije iz rodnog grada Lionela Mesija.

Karlovič, sin hrvatskih emigranata, rođen je 1949. u Rosariju u kom je 1986. završio karijeru i nastavio da živi u istom kvartu do danas.

Video zapisa o njegovim majstorijama nije ostalo mnogo, ali je ostalo zapisano šta je Maradona rekao novinaru, koji ga je po povratku iz Evrope davne 1993. godine, nazvao "najvećim fudbalerom kojeg je Rosario video".

"Najbolji fudbaler kojeg je Rosario video je već igrao ovde. Njegovo ime je Karlovič", rekao je "El Pibe" bez pardona, ne razmišljajući da li će mu navijači Old bojsa zameriti na tome.

Jednom prilikom, kada se u gradu govorilo o njegovom novom odlasku, "Trinče" se navijačima obratio ovim rečima...

"Mnogo stvari ste mogli da čujete o meni, ali većina nije tačna. Najvažnije je to da nikada nisam bio srećan kada sam bio daleko od mog komšiluka, kuće mojih roditelja, kafane u koju sam često dolazio, mojih prijatelja i 'Vaska' Artole, koji me je naučio kako da šutiram loptu kada sam bio dečak", objasnio je Karlovič zbog čega je ukupno tri sezone proveo van Rosarija.

Na kritike da previše voli loptu, odgovarao je...

"Da, tačno je da nekada stanem na loptu, ali to radim samo da bih predahnuo, a ne da bih ponižavao rivala. Moj stil igre je uvek bio skroman, kao i stil života, bez obzira na sve grehove koje sam počinio u mladosti".

Za Maradonu je bio najveći fudbaler Rosarija, za lopova samo...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC