• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Ovo je pozadina sukoba Delija i Grobara u Višegradu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sve češći sukobi između pristalica Crvene zvezde i Partizana u Republici Srpskoj, koji su prije dvije godine u Bijeljini odnijeli i jedan život, nisu takve prirode u Višegradu, već je riječ praktično o "prijateljskoj" čarki.

 MONDO: Ovo je pozadina sukoba Delija i Grobara u Višegradu! Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Osoba koja je u bliskim odnosima sa navijačima u gradu na Drini, pa je iz razumljivih razloga željela da ostane anonimna, potvrdila je za naš portal da je nedavni verbalni i fizički sukob i to pred očima policijske patrole izazvan navijačkim grafitom crno-bijelih, ali smatra da do nekog sukoba sa tragičnim posljedicama, kakav je bio u Bijeljini gdje je ubijen navijač Partizana Aleksandar Pantić, ne može da dođe u Višegradu.

"Svi ti navijači su praktično prijatelji, bez obzira da li navijaju za Partizan ili Zvezdu. Svakodnevno su zajedno, a ono što se desilo na snimku je izazvao čovjek koji je išao u specijalno odjeljenje, a ovaj drugi je inače malo 'tanak' na živcima. Zato mislim da nema nekog većeg problema", rekao je naš sagovornik.

Možda će vas zanimati

Prema saznanima MONDA, u Višegradu više od 80 odsto stanovnika navija za Zvezdu.

"Višegrad je oduvijek bio grad zvezdaša, koji su bili fer i dozvolili komšijama da urade grafit na jednoj lokaciji, a oni su odlučili da ga urade na drugom mjestu mimo dogovora. To je nedopustivo i neoprostivo prema navijačkom kodeksu", istakao je drugi građanin Višegrada.

Svjetlana Govedarica, portparolka policije u Foči, koja je nadležna i z Višegrad, istakla je za MONDO da je protiv vinovnika navijačkog incidenta podneseno ukupno 12 prekršajnih prijava.

"Policija je 19. maja oko 18.45 časova otišla u naselje Garča u VIšegradu prema saznanjima da bi moglo doći do obračuna dvije navijačke grupe, a sve zbog nacrtane zastave Partizana na jednom zidu. Naši službenici zatekli su navijače Zvezde i Partizana na licu mjesta. Najprije su se oglušili na naredbe da se raziđu, a dvojica od njih su se i potukli. Policajci su intervenisali, nastala je gužva, ali sve je brzo stavljeno pod kontrolu", opisala je Govedarica.

Epilog cijele priče su podnesene prekršajne prijave.

"Podnesene su prijave protiv 10 osoba za prekršaj po članu 24 odnosno nepostupanje po naređenju policijskog službenika, a protiv dvije osobe i zbog tuče, prema članu 12, a to je narušavanje javnog reda i mira", dodala je policijska portparolka uz napomenu da u posljednjih tri godine nije bilo sličnih problema sa navijačkim grupama.

"Policija će dodatno da usmjeri pažnju da ovakve 'čarke' kako ne bi eskalirale u neke ozbiljnije sukobe sa nedaj Bože tragičnim posljedicama", zaključila je Govedarica.

Zvezdini navijači okupljeni u udruženje "Delije Višegrad" oglasili su se nakon incidenta na "Fejsbuk" stranici i za cijeli slučaj optužili "moćnika, koji preko policije pokušava da postavlja navijačka pravila i kodekse".

"Ponosni smo na naše ljude i njihovu reakciju na hir 'moćnika'! Mi ćemo naručene i nezaslužene kazne platiti, al' neko obraz i čast nikad neće vratiti! MI SMO CIGANI, NAJJAČI SMO NAJJAČI", saopštile su Delije iz Višegrada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC