• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostićeve "lopte s očima" i rezervista Ilsanker pogurali Verder ka "Cvajti"

Autor mondo.ba

Jubilarna 100. utakmica između Verdera i Ajntrahta, pripala je gostima iz Frankfurta zahvaljujući sjajnim dugačkim loptama Filipa Kostića i dvostrukom strijelcu Štefanu Ilkaseru.

 Verder - Ajntraht 0:3, Bundesliga, zaostali meč 24. kolo Izvor: Stuart Franklin/Getty Images Europe

Verder nije pobijedio na "Vezeru" na 12 utakmica zaredom u njemačkom šampionatu, što je crni niz kakav se ne pamti u Bremenu!

VERDER - AJNTRAHT 0:3 (0:0)
/Silva 60, /Ilsanker 81, 90/

Možda će vas zanimati

Četvorostruki prvak Njemačke, koji je jedan od rijetkih klubova uspio da prekine dominaciju Bajerna u 21. vijeku i 2004. godine osvoji "salataru", ovim 16. porazom u sezoni je stigao vrlo blizu preseljenju u niži rang!

S druge strane, drugu uzastopnu gostujuću pobjedu upisali su izabranici Adija Hitera, koji je u finišu napravio sjajnu izmjenu i na teren poslao Štefana Ilsanker, a on mu se odužio sa dva pogotka i ovjeravanje 10. trijumfa u sezoni!

Poslije poprilično nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem je jedino vrijedno pomena bilo korištenje VAR-a u 38. minutu. Arbitar Patrick Itrih bio je u dilemi da li je bio penal za Verder ili ofsajd, pa je uz konsultaciju sa video sobom presudio da je ipak bila nedozvoljena pozicija.

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković odigrao je svih 90 minuta za Verder.

Gosti iz Frankfurta su agilnije ušli u nastavak meča, pa je mrežu Verdera u 58. minutu zatresao Dominik Kor, ali je sudija ponovo reagovao i opravdano poništio gol zbog novog ofsajda.

Ipak, samo dva minuta kasnije, srpski reprezentativac Filip Kostić sjajno je asistirao Portugalcu Andreu Silvi, koji je glavom pogodio mrežu Jiržija Pavlenke - 0:1. Bila je to 10. jubilarna asistencija reprezentativca Srbije.

Njegov kolega iz selekcije "orlova", Trebinjac Mijat Gaćinović se nekoliko minuta kasnije našao u odličnoj prilici da riješi pitanje pobjednika, ali je šutirao pored stative.

Ono što je propustio Gaćinović, nije u 82. minutu "rezervista" Štefan Ilsaker, koji je bukvalno nekoliko sekundi ranije ušao na teren umjesto Sebastijana Rodea.

Opet je idejni kreator pogotka bio Kostić, koji je sjajno centrirao iz kornera, glavom je u peterac samo prebacio Bas Dost, a Ilsakeru preostalo da plasira loptu u nebranjeni dio mreže - 0:2.

Izvor: Stuart Franklin/Getty Images Europe

Tačku na ubjedljivu pobjedu, opet je stavio Ilkaser u 90. minutu kada je odlično reagovao na centaršut Džonatana De Guzmana i poslao loptu pod prečku - 0:3.

TABELA: Bajern Minhen 67, Borusija Dortmund 60, RB Lajpcig 58, Borusija Menhengladbah 56, Bajer Leverkuzen 56, Volfsburg 42, Hofenhajm 42, Frajburg 38, Herta 38, Šalke 37, Ajntraht 35, Keln 34, Union Berlin 31, Augzburg 31, Majnc 28, Fortuna 27, Verder 25, Paderborn 19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC