• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Lacija na radaru Stankovića: Afrički vezni red za LŠ!

Autor Milutin Vujičić

U godini kada se Stanković oprostio od aktivnog igranja fudbala, Nigerijac je počeo da igra za Lacio i privukao pažnju skauta velikih klubova.

 Bivši igrač Lacija na radaru Stankovića: Afrički vezni red za LŠ! Izvor: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

/pišu: Milutin Vujičić i Jovan Terzić/

Crvena zvezda je u subotu proslavila 31. šampionsku titulu, a već odavno spreman je spisak zanimljivih pojačanja koje će klub pokušati da dovede u letnjem prelaznom roku.

Možda će vas zanimati

Nije tajna da Dejan Stanković želi da angažuje golgetera (Anderson ili Andre Luis), spominje se već nekoliko imena, velika želja kompletnog rukovodstva je i povratak Aleksandra Kataija, dok je neophodno pojačati i vezni red koji je nedovoljno dobro igrao ovog proleća.

Kako MONDO saznaje, jedna od ideja Dejana Stankovića je i nigerijski vezista Ogenji Onazi (27), dobro poznat ljubiteljima Serije A, lige koju upravo i trener Zvezde dugo prati.

Onazi je ponikao u mlađim kategorijama Lacija i za ovu ekipu debitovao još 2012. godine, bio standardan u rimskom klubu i važio je za jednog od najvećih talenata u Italiji, za njega su se interesovali iz Premijer lige, pre svih Everton, ali je krenuo pogrešnim putem...

Odlučio je da ode u Tursku, obukao je dres Trabzonspora i bio u odličnoj formi sve do "kidanja" Ahilove tetive, tako da je od prošle zime član Denizlispora.

Potpisao je kratkotrajni ugovor do kraja sezone, i postaće slobodan igrač kada se okonča prvenstvo Turske, što znači da će Crvena zvezda moći da ga dovede bez obeštećenja, s tim da Denizlispor ima opciju da produži ugovor s njim na još godinu dana.

U drugom delu sezone odigrao je 10 utakmica (samo 393 minuta), a od pre nekoliko dana ponovo je van terena zbog "rupture mišića", pa nije poznato da li će ponovo igrati do kraja 19/20.

Ogenji Onazi u dresu Lacija.
Izvor: YouTube/Football Scout

Onazi nastupa na mestu zadnjeg veznog, ali ga krasi i dobra pas igra, pa nije slučajno što u karijeri ima čak 52 nastupa za seniorsku reprezentaciju Nigerije. Upravo to će biti potrebno Crvenoj zvezdi pošto je taj segment igre tokom proleća delovao najnepouzdanije.

Crvena zvezda u veznom redu ima dosta fudbalera, ali ne bi bilo iznenađenje ako neki od njih ovog leta napuste klub poput Dušana Jovančića ili "starosedeoca" Branka Jovičića.

Uz to, nije tajna da je Olimpijakos zainteresovan za Njegoša Petrovića, jednog od igrača na kojima bi Zvezda mogla da zaradi u prelaznom roku, dok su tu još i Veljko Nikolić, Miloš Vulić i "sveži debitant" Seku Sanogo koji će u klubu ostati najmanje do zime.

Upravo je ideja Crvene zvezde da "upari" Sanoga sa Onazijem i tako stvori bedem ispred odbrane, a istovremeno bi dobili i na sigurnosti na lopti, samo ako budu potpuno zdravi...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC