• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I oni muljaju: Arsenal hteo da prevari FIFA, ovi ih "udarili po džepu"

Autor Nebojša Marković

Stigla je zvanična odluka svetske kuće fudbala.

 I oni muljaju: Arsenal hteo da prevari FIFA, ovi ih "udarili po džepu" Izvor: Guliver/Getty images/Paul Gilham, Paul Gilham/Getty Images Europe

Arsenal će ubuduće morati da pripazi na svoje ponašanje u vezi sa transferima igrača!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je "tobdžije" nakon što se otkrilo da je klub koristio promenljive klauzule o prodaji za koje je utvrđeno da utiču na ostale klubove.

Možda će vas zanimati

FIFA je Arsenal kaznila sa 40.000 švajcarskih franaka, izvestio je "Asošiejted Pres", a prenela je "Beta". Arsenalu naravno neće teško pasti da plati ovu kaznu, a u prethodnoj neotkrivenoj istrazi, u pravnim dokumentima FIFA izražena je zabrinutost u vezi sa uslovima odlazaka Čube Akpoma u PAOK i Džoela Kembela u Frozinone 2018. godine.

Arsenal bi dobio veći deo od ugovora, da su Akpom i Kembel kasnije prodati britanskim klubovima, nego što bi to bio slučaj sa nekim drugim, nebritanskim klubovima.

Disciplinska komisija Fife navela je da je Arsenal prekršio pravila za zaključivanje ugovora koja mu omogućavaju da utiče na druge klubove jer nije prijavio podatke nadležnim telima.

"Komisija smatra da je, samim postojanjem ovih klauzula, Arsenal uticao na PAOK i Frosinone u pitanjima zaposlenja i transfera", navodi se u saopštenju.

Arsenal je rekao fIFA da mu slovi transfera nisu omogućili da utiče na odluke o transferima PAOK-a i Frosinonea i naveo da su Fudbalski savez Engleske i Premijer liga bili zadovoljni što nije bilo kršenja pravila uticaja treće strane.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC