• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt? Obamejang isporučio spisak zahteva, Arsenal spreman da posluša?

Autor Pavle Knežević

Po svemu sudeći, obe strane su blizu konačne odluke

 Obrt? Obamejang isporučio spisak zahteva, Arsenal spreman da posluša? Izvor: Tanjug, Richard Heathcote/Pool Getty

Kapiten Arsenala Pjer-Emerik Obamejang ispostavio je danas klubu spisak zahteva za opstanak u klubu, od kojih su glavnih plata od 250.000 funti (oko 277 hiljada evra) nedeljno i novi, trogodišnji ugovor!

Obamejangu je ostalo manje od godinu dana sadašnjeg ugovora, a trener Mikel Arteta je izrazio nadu da će 31-godišnji napadač ostati. On ga je poslušao i sada isporučio spisak zahteva, piše ESPN.

Možda će vas zanimati

Obamejang trenutno ima platu od 200.000 funti nedeljno. "Tobdžije" još nisu odredile budžet za letnji prelazni rok zbog nesigurnosti oko (ne)igranja evropskih takmičenja sledeće sezone, ali se već zna da im je zadržavanje Obamejanga prvi prioritet.

Gabonac se trenutno nalazi na deobi prvog mesta liste strelaca sa Džejmijem Vardijam, pošto su postigli po 19 golova. On je navodno voljan da ostane u Arsenalu, tako da se sada pregovara.

Obamejang je 18. juna napunio 31 godinu, tako da mu je ovo verovatno poslednji veliki ugovor u karijeri, a i dalje ima jaku pregovaračku poziciju kada se uzme u obzir koliki je uticaj imao na igru Arsenala od kada je januara 2018. došao iz Borusije Dortmund za tada klupski rekord od 56 miliona funti.

On je u pobedi nad Noričem postigao dva gola i tako postao igrač koji je u Arsenalu najbrže postigao 50 golova u Premijer ligi (51 u 79 mečeva). Klub sada želi da ga nagradi za dobru formu.

Izvor: Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Treba reći da sadašnji Obamejangov ugovor ima niz raznih dodataka i stimulansa vezanih kako za individualne, tako i za timske nastupe. Navodno se tu nalaze i broj nastupa, bonusi za golove i nagrada za kvalifikaciju u Ligu šampiona.

Dogovara se i o tipu novog ugovora, ne samo o trajanju, koje je neuobičajeno za igrača njegovih godina. Ipak, Arsenal priznaje njegovu važnost za planove Mikela Artete.

Krajnja cifra novog ugovora sa Obamejangom je i dalje manje od 350.000 funti nedeljno, koliko, verovali ili ne, ima Mesut Ozil.

Iako ga traže Juventus, Inter i Barselona, Pjer-Emerik Obamejang će verovatno ostati u Severnom Londonu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC