• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip uspješniji od Sergeja iz "keca u dvojku": Laciju visi i drugo mjesto!

Autor mondo.ba

Preokret Sasuola u Rimu za Lacio treći uzastopni poraz u Seriji A.

 Lacio - Sasuolo 1:2, Serija A, 32. kolo Izvor: Gulliver/Getty images, Marco Rosi

Lacio je u ozbiljnoj krizi, to se slobodno može reći!

Poslije dva vezana poraza u Seriji A od Milana i Lećea, rimski tim je u subotu imao imperativ pobjede ne samo zbog izgubljene trke za "skudetom" već i što mu "visi" druga pozicija na tabeli od Atalante, ali je potpuno razočarao.

Sasuolo je na rimskom "Olimpiku" očitao fudbalsku lekciju Laciju i kad je riječ po prikazanoj igri, ali i rezultatu upisavši četvrti uzastopni trijumf!

Možda će vas zanimati

LACIO - SASUOLO 1:2 (1:0)

Domaćin je srećno poveo golom Luisa Alberta u 33. minutu, početkom drugog poluvremena izjednačio je Đakomo Raspadori, da bi u sudijskoj nadoknadi Frančesko Kaputo pogodio za preokret i veliku pobjedu gostiju iz Ređo Emilije, prvu poslije četiri godine!

Meč na "Olimpiku" bio je i svojevrsni duel reprezentativaca Srbije Sergeja Milinkovića Savića i Filipa Đuričića na sredini terena, srpski "orlovi" su zajedno zamijenjeni u 67. minutu, ali je Đuričić razumljivo mnogo zadovoljniji napustio "Olimpiko".

U prvih 15 minuta prštalo je na obje strane, po dvije stopostotne šanse stvorili su i gosti i domaćini, ali se rezultat nije promijenio iako je Sasuolo po prikazanoj igri bio bolji.

Najprije je za malo neprecizan bio kapiten "lacijala" Ćiro Imobile, da bi u osmom minutu Đakomo Raspadori pogodio mrežu Rimljana, ali je arbitar Marko Di Belo poništio pogodak nakon VAR-a zbog navodnog ofsajda. Iako je sudija gledao snimak, utisak je da je loptu do strijelca gurnuo vezista domaćina Marko Parolo, što bi značilo da su gosti oštećeni.

Par minuta kasnije srpski reprezentativac iz Sasuola Filip Đuričić majstorski je uradio sve sam, ali je prečka spasila "nebesko-plave", da bi potom na drugoj strani napadač Lacija Luis Alberto neometan šutirao sa desetak metara preko gola.

Ipak, ono što je propustio, Španac je nadoknadio u 33. minutu više sretno nego spretno.

Po desnoj strani je prošao Manuel Lacari i centrirao u kazneni prostor, Manuel Lokateli je u namjeri da otkoni opasnost pogodio Luisa Alberta i lopta se odbila iza leđa golmana Sasuola - 1:0.

Priliku da izjednači Sasuolo je imao u 38. minutu poslije solo prodora Žeremija Boge, ali je njegov udarac završio iznad prečke.

Početkom nastavka, tim iz Ređo Emilije je stigao do izjednačenja nakon što je Frančesko Kaputo lijepo uposlio Raspadorija, koji je rutinski savladao Tomasa Strakošu - 1:1.

U 60. minutu Sasuolo je propustio veliku šansu  da preokrene rezultat nakon udarca Melta Muldura, potom je u prilici bio i Đuričić, koji je oboren u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na penal uprkos protestima gostujućih igrača.

Do samog kraja nije bilo stopostotnih šansi do sudijske nadoknade kada je pala i konačna odluka o pobjedniku.

Nakon kornera i gužve, lopta je stigla do Đanmarka Ferarija, koji je centrirao u šesnaesterac, a Frančesko Kaputo je sve ispratio na drugoj stativi i glavom ubacio loptu u mrežu - 1:2.

SERIJA A, 32. KOLO

Lacio - Sasuolo 1:2 (1:0)
/Luis Alberto 33 - Raspadori 52, Kaputo 90+2/

Breša - Roma (19.30)
Juventus - Atalanta (21.45)

Nedjelja

Đenova - SPAL (17.15)
Kaljari - Leće (19.30)
Fiorentina - Verona
Parma - Bolonja
Udineze - Sampdorija
Napoli - Milan (21.45)

Ponedjeljak

Inter - Torino (21.45)


TABELA: Juventus 75, Lacio (+1) 68, Atalanta 66, Inter 65, Roma 51, Napoli 51, Milan 49, Sasuolo (+1) 46, Verona 43, Bolonja 41, Kaljari 40, Parma 40, Fiorentina 35, Udineze 35, Torino 34, Sampdorija 32, Leće 28, Đenova 27, Breša 21, SPAL 19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC