• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan na rimskom "Olimpiku" servirao "skudeto" Juventusu!

Autor mondo.ba

Ubjedljivom pobjedom u Rimu, Milan je omogućio Juventusu da ostane na "plus sedam" bodova u odnosu na drugoplasirani Lacio, odnosno na na korak od nove titule šampiona Italije.

 Lacio - Milan 0:3 , Serija A, 30. kolo Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE

Milan je vrlo izvjesno odlučio šampiona Italije!

Od 1978. godine, Lacio nije u jednoj sezoni oba puta savladao Milan, a ta tradicija se nastavila i ove sezone. 

LACIO - MILAN 0:3 (0:2)

Možda će vas zanimati

Crveno-crni su ubjedljivom pobjedom nad drugoplasiranim Lacijom u sred "vječnog grada" stigli do šeste pozicije koja vodi u Ligu Evrope, a ukoliko nastave s ovakvom igrom u preostalih osam kola, neće im biti neuhvatljiva čak ni Liga šampiona.

Rimljanima je zbog žutih kartona večeras nedostajao prvi strijelac šampionata Ćiro Imobile (29 golova) i drugi golgeter ekipe Felipe Kaisedo (osam pogodaka), što se jako osjetilo u igri "nebesko-plavih", a moguće i da im je noge "svezao" imperativ koji im je trijumfom u torinskom derbiju nametnuo Juventus (4:1).

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić bio je starter u Laciju, ali je zamijenjen u 67. minutu, dok je na drugoj strani posljednjih 20-ak minuta u Milanovom dresu odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić,

To je uostalom pred susret na "Olimpiku" rezignirano konstatovao sportski direktor Igli Tare, rekavši da su "tri boda pod moranje kako bi ostali u borbi za titulu", što su iskoristili gosti sa San Sita da praktično odluče prvaka.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu gostiju bio je iskusni Šveđanin Zlatan Ibrahimović, asistent kod prvog gola Hakana Čalhanoglua, i strijelac drugog pogotka. Na isteku poluvremena se povrijedio, pa je "uskočio" Ante Rebić, koji je stavio tačku na veliki trijumf na "Olimpiku".

"Rosoneri" su na startu bili poprilično inferiorni, ali su poveli iz prvog šuta na gol u 22. minutu.

Zlatan Ibrahimović je pokrenuo akciju i dodao do Hakana Čalhanoglua, koji je prevario nekoliko čuvara i izborio se za prostor da šutira sa ivice kaznenog prostora.

Loptu je neko od defanzivaca "nebesko-plavih" malo zakačio, pa je u čudnoj silaznoj putanji odsjela iza leđa Tomasa Strakoše - 0:1.

Samo osam minuta kasnije Zlatan se upisao u strijelce na centaršut Čalhanoglua, ali je gol poništen jer je Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena bio u ofsajdu.

Ipak Milan je u 34. minutu udvostručio prednost iz opravdano dosuđenog penala nakon što je Stefana Radua lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru.

Zlatan je sa "bijele tačke" snažno šutirao, Strakoša je pročitao njegovu namjeru, ali ipak udarac je bio previše jak - 0:2.

Ekipa SImonea Inzagija je u nastavku žestoko krenula u namjeri da što prije smanji rezultat i vrati se u utakmicu, Manuel Lacari je pogodio mrežu u 52. minutu, ali i taj pogodak je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije igrača Lacija.

Večerašnji junak Milana Zlatan Ibrahimović ostao je zbog povrede na isteku poluvremena u svlačionici, pa je u drugom dijelu priliku dobio Ante Rebić, koji je "restartu" sezone jedan od najboljih igrača gostiju. 

Upravo je hrvatski napadač riješio pitanje pobjednika u 59. minutu na asistenciju Đakoma Bonaventure - 0:3.

BIo je to deveti pogodak Rebića i najbolji je strijelac kluba sa "San Sira".

Mogli su fudbaleri Milana i do ubjedljivijeg trijumfa da Strakoša nije odlično reagovao nakon fantastičnog prodora i udarca Tea Ernandeza u 70. i 80. minutu.

Ipak, Stefano Pioli sigurno neće biti razočaran za razliku od njegovog kolege s klupe "lacijala", koji će morati da se pomiri s činjenicom da će "skudeto" i ove sezone ostati u Torinu.

Izvor: Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images Europe

SERIJA A - 30. kolo

Juventus - Torino 4:1 (2:0)
/Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87 a.g. – Beloti 45+6/

Sasuolo - Leće 4:2 (1:1)
/Kaputo 5, Berardi 63 pen, Boga 77, Maldur 83 - Lućoni 27, Mankosu pen 67/

Lacio - Milan 0:3 (0:2)
/Čalhanoglu 22, Ibrahimović 34 pen/

Nedjelja:

Inter - Bolonja (17.15)

Breša - Verona

Kaljari - Atalanta

Parma - Fiorentina

Sampdorija - SPAL

Udineze - Đenova (19.30)

Napoli - Roma (21.45)

TABELA: Juventus (+1) 75, Lacio (+1) 68, Inter 64, Atalanta 60, Roma 48, Milan (+1)46, Napoli 45, Verona 42, Sasuolo (+1) 40, Kaljari 39, Parma 39, Bolonja 38, Fiorentina 31, Udineze 31, Torino (+1) 31, Sampdorija 29, Đenova 26, Leće (+1) 25, SPAL 19, Breša 18.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC