• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Meaci iz "dvojke" u "keca": Handanović AMATERSKI, pa spas u tri minuta!

Autor mondo.ba

Nastavio se neslavan niz "bikova" na gostovanjima u Seriji A – na posljednjih sedam utakmica "na strani" nisu osvojili NIJEDAN bod. Handanovićevo "pomračenje svijesti" nije koštalo Inter.

 Serija A 32. kolo Inter Torino 3 1 Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Ponadali su se tifozi Torina, nakon prvog poluvremena meča sa Interom, da je neslavnoj tradiciji na gostovanjima došao kraj.

Do večeras, "bikovi" su nanizali šest gostujućih utakmica bez ijednog osvojenog boda, a nakon 90 minuta fudbala na "Meaci", morali su, ipak, da nastave sa nizanjem recki:

INTER – TORINO 3:1 (0:1)
/Jang 48, Godin 51, Martinez 61 - Beloti 17/

Možda će vas zanimati

Osim što su niz poraza van svog grada produžili na sedam utakmica, izabranici Morena Longa zabilježili su čak deseti poraz u posljednjih 13 utakmica Serije A, ali su, ipak, za sada na sigurnom kad je u pitanju borba za opstanak u eliti.

Sa druge strane, Konteov tim je večeras upisao jubilarnu, 20. ovosezonsku pobjedu, kojom je zasjeo na drugo mjesto, što mu je najbolji plasman još od 23. runde, kada se "šepurio" na liderskoj poziciji nakon trijumfa (4:2) u "Derbiju dela Madonina".

Juventusov gradski rival bio je, pred ovaj meč, treći najlošiji gost Serije A, te udaljen samo pet bodova od prvog tima koji se nalazi u zoni ispadanja, Lećea.

Bodovima vrijednim ovjere opstanka nada se, prije svega, u narednom kolu na domaćem terenu protiv Đenove, a onda, možda, u Toskani, a sigurno u Ferari.

Prilika za veliki korak naprijed se, ipak, ukazala večeras, kad to i nisu očekivali, a za to je najzaslužnija "jedinica" Intera Samir Handanović, koji je, bukvalno, poklonio gol gostima.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Torino je izveo korner sa desne strane, Slovenac želio da rutinski uhvati loptu ali ju je, umjesto toga, samo spustio na nogu kapitenu Torina Andrei Belotiju, koji se rutinskom realizacijom, kao na rekreaciji, zahvalio na poklonu.

Pogotkom iz tog 17. minuta golgeter Torina je izjednačio DVA klupska rekorda

Kao prvo, pogodio je protivničku mrežu na šest uzastopnih utakmica u Seriji A, što je u istoriji "bikova" uspjelo još samo dvojici fudbalera – Ruđeru Riciteliju 1995. godine i Ćiri Imobileu 2014. godine.

Takođe, postao je prvi igrač Torina nakon više od četiri decenije, odnosno još od Frančeska Gracijanija i Paola Pulićija, koji je u dvije uzastopne sezone postigao 15 i više golova.

Pomenuti napadački tandem u tome je uspio u sezonama 1976/77 i 1977/78.

Saša Lukić je na terenu proveo od 64. minuta do kraja meča.

Međutim, nade Torina da će se konačno "osladiti" na nekom gostovanju prvi put od 5. januara i meča sa Romom na "Olimpiku" (0:2) raspršile su se za tri minuta igre u drugom poluvremenu.

Kod izjednačujućeg gola, akcija je krenula sa desne strane od Marcela Brozovića, koji je pronašao Lautara Martineza na suprotnoj strani.

Argentinac je vratio loptu ka sredini šesnaesterca prema Ešliju Jangu, a engleski internacionalac šutirao "iz prve" i matirao Sirigua.

Vrlo brzo je ime u listu strijelaca, prvi put ove sezone, udarcem glavom upisao Urugvajac Dijego Godin. Asistirao mu je na isti način Aleksis Sančez, koji je učestvovao u akciji i kod trećeg, posljednjeg gola.

Ponovo je "radila" južnoamerička kombinacija.

Povukao je Čileanac loptu i predao je Martinezu, koji se namjestio na udarac sa distance, šutirao, a lopta pogodila defanzivca Torina Bremera i završila u mreži.

SERIJA A - 32. KOLO

Inter – Torino 3:1 (0:1)
/Jang 48, Godin 51, Martinez 61 - Beloti 17/

Igrano u nedjelju:

Đenova - SPAL 2:0 (1:0)
/Pandev 24, Šene 54/

Kaljari - Leće 0:0

Fiorentina - Verona 1:1 (0:1)
/Kutrone 90+6 - Faraoni 18/

Parma - Bolonja 2:2 (0:2)
/Kurtić 90+3, Ingleze 90+5 - Danilo 3, Sorijano 16/

Udineze - Sampdorija 1:3 (1:1)
/Lazanja 37 - Kvaljarela 45+1, Bonacoli 84, Gabijadini 90+3/

Napoli - Milan 2:2 (1:1)
/Di Lorenco 34, Mertens 60 - Ernandez 20, Kesi pen 73/

Igrano u subotu:

Lacio - Sasuolo 1:2 (1:0)
/Luis Alberto 33 - Raspadori 52, Kaputo 90+2/

Breša – Roma 0:3 (0:0)
/Facio 48, Kalinić 63, Zaniolo 74/

Juventus - Atalanta 2:2 (0:1)
/Ronaldo 55 penal, 90 penal - Zapata 16, Malinovski 81/

TABELA: Juventus 76, Inter 68, Lacio 68, Atalanta 67, Roma 54, Napoli 52, Milan 50, Sasuolo 46, Verona 43, Bolonja 42, Kaljari 41, Parma 40, Fiorentina 35, Sampdorija 35, Udineze 35, Torino 34, Đenova 30, Leće 29, Breša 21, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC