• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska dobila 11. osvajača Lige šampiona: Imaju prvaka Evrope već osam godina, Srbija debelo zaostaje!

Autor mondo.rs

Doduše, oni nemaju klub koji je bio prvak Evrope...

 Ivan Perišić 11. igrač iz Hrvatske koji je osvojio Ligu šampiona Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Bajern Minhen je po šesti put stigao do naslova prvaka Evrope, a prvi put u karijeri trofej Lige šampiona podigao je Ivan Perišić!

Fudbaler Intera koji je pozajmicom u Njemačku "izbjegao" poraz u finalu Lige Evrope, a dobio priliku da osvoji onaj najveći trofej, postao je 11. fudbaler iz Hrvatske koji je postao prvak Evrope!

Možda će vas zanimati

Perišić je u finalu protiv Pari sen Žermena ušao u igru u drugom poluvremenu, a kada je sudija Orsato označio kraj meča, on je kompletirao "idealnih 11" hrvatskog fudbala.

Iako među tim osvajačima Lige šampiona nema nijednog golmana, Hrvatska sada ima čitav jedan tim igrač koji su podizali "ušati pehar".

Ovo se naravno odnosi samo na osvajače Lige šampiona od 1992/93 pa nadalje, od reformacije takmičenja iz nekadašnjeg Kupa šampiona.

Evo kako sada glasi kompletna lista -  Ivan Perišić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dario Šimić, Igor Bišćan, Davor Šuker, Zvonimir Boban i Alen Bokšić.

Zanimljivo, Hrvatska već osam sezona ima osvajača Lige šampiona, a to je niz koji traje od 2013. godine, kada je Mario Mandžukić sa Bajernom osvojio Ligu šampiona. Poslije toga je četiri puta Real Madrid osvajao trofej sa bar jednim Hrvatom u timu (Modrić i Kovačić), Barselona je 2015. imala Rakitića, Liverpul je prošle godine imao Lovrena i sada je "stigao na red" i Perišić.

Srbija, sa druge strane, ima tek petoricu igrača na ovoj listi. To su Branislav Ivanović (Čelsi, 2012. godine), Dejan Stanković (Inter 2010.), Nemanja Vidić (Mančester junajted, 2008.), Perica Ognjenović (Real Madrid 2000.) i Vladimir Jugović (Juventus 1996).

Ovdje nisu ubrajani igrači poput Predraga Mijatovića i Dejana Savićevića koji su tada nastupali za SR Jugoslaviju, a osvajali su Ligu šampiona sa Real Madridom 1998, odnosno Milanom 1994. godine.

Ipak, Hrvatska ne može da se podiči nijednim klubom koji je bio prvak Evrope...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC