• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo Brest i poništen pogodak izbacili Sarajevo iz Lige šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Vinka Marinovića oprostila se od Lige šampiona poslije poraza 2:1 u Bjelorusiji.

 Liga šampiona kvalifikacije Dinamo Brest - Sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Tri minute u prvom, a četiri u drugom poluvremenu bile su dovoljne Dinamu iz Bresta da dođe do vođstva protiv Sarajeva koje je znao da sačuva.

Bjeloruski šampion grčevito se branio i odbranio u finišu meča i na kraju slavio 2:1, pa Sarajevo završava svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona i nastaviće evropski put u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa Vinka Marinovića izbacila je Konas Ki u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali u drugom kolu na gostovanju u Bjelorusiji skupo ju je koštala dekoncentracija na startu prvog, potom i drugog poluvremena, ali i greška sudije Sotiriua, odnosno njegovog pomoćnika koji je dosudio ofsajd poziciju kdo iuzjednačujućeg pogotka Ahmetovića za 2.2.

Uzalud su bili protesti fudbaleri Sarajeva, pa i predstavnika kluba Emira Hadžića nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, zbog kojeg je pomenuti dobio i crveni karton.

Dinamo Brest - Sarajevo 2:1 (1:1)
/Gordejčuk 3, Dialo 49 - Đokanović 34/

Dinamo Brest obezbijedio je treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će Sarajevu slaba utjeha biti uloga nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slaba utjeha je i dobra igra Sarajeva, koje je imali veći broj udaraca, ka golu, u pojedinim trenucima i potpunu dominaciju, ali nije uspjelo da to materijalizuje.

Možda bi sve bilo drugačije da sudija Sotiriu u 54. minutu nije poništio izjednačujući pogodak Ahmetovića za 2:2 nakon asistencije svog pomoćnika i dosudio ofsajd.

Ponovljeni snimak jasno je pokazao da Ahmetović nije bio u ofsajdu, ali Sotiriu se nije obazirao na proteste, kao ni dva puta tokom utakmice kada su igrači Sarajeva siganlizirali da je lopta pogodila protivnika u ruku u pesnaestercu.

Sarajevo je pokazalo volju, želju, na momente i dobru igru vrijednu najmanje neriješenog rezultata u regularnom toku, ali su ih trenuci koncentracije na startu prvog i drugog poluvremena koštale prolaska u naredni krug.

Uspjelo je Sarajevo da izjednači nakon brzog pogotka domaćina u prvom poluvremenu, ali je u nastavku ponovo dozvolilo igračima Dinama da ih u samo par minuta savladaju.

Pečenin je u 49. minutu centrirao za Dialoa, koji je bio usamljen i vrlo dobro se snašao ubacivši loptu u mrežu grudima!

Samo par minuta poslije vodećeg pogotka domaćina, Sarajevo je uspjelo da zatrese mrežu, kada je Ahmetović pogodio za 2:2, međutim, sudija Sotiriu je poništio gol zbog ofsajda.

Na ponovljenom snimku vidi se da Ahmetović nije bio u nedozvoljenoj poziciji, šampion BIH je oštećen u Bjelorusiji.

PRVO POLUVRIJEME

Počelo je loše, ali djeluje sve bolje za Sarajlije u bjeloruskom Brestu gdje "bordo tim" igra protiv Dinama u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bjeloruska ekipa iznenadila je Sarajevo već u trećem minutu i golom Gordejčuka i prilično loše reakcije odbrane, pa možda i golmana Kovačevića.

Možda će vas zanimati

 Pogodak Dinama ipak nije demoralisao ekipu Vinka Marinovića, koja je vrlo brzo preuzela kontrolu i počela da prijeti domaćima, pokušavali su Tatar, Miličević, Rahmanović...

A onda u 34. minutu – izjednačenje!

Poslije ubacivanja sa desne strane Rahmanović se okliznuo, ali je uspio da gurne loptu do Đokanovića koji pogađa za 1:1.

Samo minut, dva ranije umalo da Dinamo udvostruči prednost nakon što se Dupovac okliznuo, međutim, Miličević je ispravio njegovu grešku.

Moglo je i Sarajevo do potpunog preokreta dvije minute prije kraja prvog poluvremena, ali je Rahmanović pretjerao sa driblingom u dobroj situaciji, pa se na odmor otišlo ipak pri rezultatu 1:1.

 Podsjetimo, Sarajevo je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisalo Konas Ki, dok je Dinamo Brest izbacio Astanu.

Pobjednik ovog duela plasiraće se u 3. Kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, te tako obezbijediti najmanje plej-of za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC