• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko umesto Matića? Niko nije takva "klasa", ali Srbija je uvek bila jaka na zadnjem veznom!

Autor Milutin Vujičić

U prethodne dve godine već smo videli nagoveštaj kako će Srbija izgledati bez Matića...

 Nemanja-Matic-kraj-karijere-reprezentacija-Srbije-Gudelj-Grujic-Lukic-Milivojevic-Maksimovic Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih defanzivnih vezista sveta u ovoj deceniji završio je svoj "ciklus" u reprezentaciji Srbije sa samo 48 nastupa. Nedopustivo malo...

Možda će vas zanimati

Nemanja Matić (32) nezvanično je odlučio da se zahvali selektoru Ljubiši Tumbakoviću na pozivu za mečeve Lige nacija i da više nikad ne zaigra za državni tim. Njegova zvanična odluka se i dalje čeka, a za sada se samo spekuliše da "nije zadovoljan nekim stvarima u FSS".

To nije prvi put da se Matić oprašta od reprezentacije, moglo se naslutiti da to sledi još posle misteriozne poruke od pre dve godine...

Pokušaće da ga ubede Tumbaković i Matijašević da se predomisli, međutim deluje da je ovoga puta čvrsto prelomio i da neće ponovo oblačiti dres Srbije, pa je i laicima jasno da će "orlovi" biti oslabljeni u pokušaju da se naknadno domognu Evropskog prvenstva.

Međutim, ako smo nešto naučili ovih godina uz reprezentaciju to je da nema poente tugovati, nego je najpametnije odmah prionuti na posao i pronaći naredno rešenje.

Dakle, ko će naslediti Nemanju Matića na mestu zadnjeg veznog?

Izvor: MN PRESS

Smena generacija praktično da je izvršena još posle Svetskog prvenstva kada je Mladen Krstajić veću šansu dao Nemanji Maksimoviću (Hetafe) i Saši Lukiću (Torino), pa se ne može reći da se Nemanja Matić naigrao u poslednje dve godine...

Obojica su na spisku Ljubiše Tumbakovića, a od igrača koji mogu da zaigraju na mestu zadnjeg veznog tu su još dvojica, povratnici Marko Grujić i Nemanja Gudelj.

Grujić je od Mundijala u Rusiji bio bez poziva za nacionalni tim, iako je igrao veoma dobro za Hertu i čini se da su se odnosi dve strane u međuvremenu izgladili, dok je Gudelj posle epizode u Kini ponovo na oku selektoru jer je sa Seviljom osvojio Ligu Evrope.

Gudelj je igrao često kod Slavoljuba Muslina, za sada ima 25 nastupa za reprezentaciju, dok je Grujić najmanje iskusan na ovoj poziciji i ima sedam mečeva kao "orao".

Izvor: MN PRESS

Na septembarskom spisku Tumbakovića nije bilo prostora za Luku Milivojevića, kapitena Kristal palasa koji je takođe "završio rat" sa FSS, a njegov izostanak objašnjen je rečima da je "proveren igrač" i da će minute dobiti oni koji su manje igrali.

Niko od pomenutih igrača nije "klasa" poput Nemanje Matića, koji je zaradio novi ugovor sa Mančester junajtedom, ali Srbija nikada nije kuburila na mestu zadnjeg veznog.

Sigurno je da će se njegov izostanak osetiti u početku, ali u prethodne dve godine već smo i dobili naznake kako bi reprezentacija izgledala bez njega. Uz to, treba sačekati da vidimo u kakvom sistemu će Srbija igrati ubuduće, pošto deluje da Tumbaković sprema nešto novo...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC