• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavi sa "Grbavice" moraju biti u kućnoj izolaciji 14 dana ili dok ne dobiju negativan PCR test!

Autor mondo.ba

Odluku o utakmici u Haifi donijeće UEFA u narednih 48 sati.

 ŽELJEZNIČAR: Igrači u izolaciji 14 dana ili dok ne dobiju negativan PCR test Izvor: Anadolija/Damir Hajdarbašić

Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije Željezničara doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u svoje domove, gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja, saopšteno je u petak iz kluba sa Grbavice.

Možda će vas zanimati

FK Željezničar je ove sedmice u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali da je šest igrača pozitivno na kovid-19. Oni su odmah stavljeni u izolaciju.

"Plavi" su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranje svih članova delegacije kluba. Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na kovid-19, a odlukom Ministarstva zdravstva Izraela utakmica protiv domaćeg Makabija je odgođena, a ekipa Željezničara je vraćena u Sarajevo.

"Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Lige Evrope između Makabija iz Haife i Željezničara donijeće Evropska fudbalska federacija (UEFA) u narednih 48 sati. FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje svim navijačima koji su kupovinom ulaznica za susret s Mladosti pomogli organizaciju puta u Izrael, te takođe Ministarstvu kulture i sporta KS i hotelu Garden siti Konjic. Klub ističe zahvalnost premijeru Kantona Sarajevu, Mariju Nenadiću, pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu i direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Adisu Ajdinoviću, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu", saopšteno je iz Željezničara, a prenijela agencija "Anadolija".

Utakmica Makabi - Željezničar trebala se igrati u četvrtak uveče na stadionu "Sami Ofer" u Haifi sa početkom u 19 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC