• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se pohvalila: Najuspešniji tim od generacije 2002/03!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli skoro 20 godina nisu imali ovako dobar evropski koeficijent. Sledeće sezone im se "brišu" Ludogorec i Sasuolo, pa bi mogli da ga dodatno poboljšaju.

 FK Crvena zvezda se pohvalila: Najuspešniji tim od generacije 2002/03! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se pohvalila dostignućem kakvo nije postigla skoro 20 godina.

Pobedom protiv Tirane u Albaniji, šampion Srbije je stigao do 25.000 bodova na listi UEFA koeficijenata, što je najbolja brojka kluba decenijama unazad. Tačnije, još od sezone 2002/03, kada je imala dosad najviše bodova - 22.915.

Možda će vas zanimati

Koeficijent se računa na osnovu evropskih rezultata u poslednjih pet sezona, a s obzirom na to da se sledeće sezone Zvezdi "briše" sezona 2016/17 u kojoj je ispala od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom i od Sasuola u borbi za Ligu Evrope, pobedama protiv Evrope i Tirane obezbedila je napredak na listi, koji bi mogao da bude još zapaženiji.

Zvezda je u sezoni 2002/03 igrala u Kupu UEFA i eliminisala Kairat, (2:0, 3:0) i Kjevo (0:0, 2:0), pa ispala od Lacija (0:1, 1:1)

"Uz to smo i na 55. mestu UEFA liste, što je najbolji plasman srpskih klubova još od 1995. godine. Time smo se izjednačili sa Lesterom i Anderlehtom, a iza sebe ostavili evropske velikane poput Milana, Spartaka iz Moskve, PSV Ajndhovena i druge. Podsetimo, Crvena zvezda je 1991/92 bila treća na UEFA listi, što je do sada najbolji plasman našeg kluba, što se striktno pozicije tiče, ali ne i broja bodova", poručili su crveno-beli.

Crvena zvezda je u poslednje tri sezone bila učesnik grupne faze evropskih takmičenja (Liga Evrope i dve Lige šampiona) i time je i "pogurala" srpski nacionalni koeficijent. Naša zemlja se trenutno nalazi na 19. mestu liste, a 15. obezbeđuje dva mesta u kvalifikacijama za najjače takmičenje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC