• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan pretekao legendu, ušao u istoriju Zvezde: Samo je još jedan igrač crveno-belih ispred njega!

Autor Pavle Knežević

Kapiten crveno-belih ističe se po svim parametrima i ruši rekorde

 Milan Borjan pretekao legendu, ušao u istoriju Zvezde: Samo je još jedan igrač crveno-belih  Izvor: MN PRESS

Možda će vas zanimati

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan već je ušao u istoriju kluba, a sada se i u brojkama penje na raznim večnim listama iz bogate istorije crveno-belih.

Borjan je u duelu sa Tiranom odigrao 42. utakmicu u zvaničnim UEFA takmičenjima i tako došao na drugo mesto večne liste igrača koji su nastupali u crveno-belom dresu u Evropi.

Klub je odao poštovanje svom kapitenu.

"Zvezdina hobotnica. Neko ko je svojim igrama, odbranama, energijom, kao i odnosom prema klubu zaslužio da se nađe na vrhu najboljih sigurno je – Milan Borjan. Od dolaska u Zvezdu 24. jula 2017. godine sadašnji Zvezdin kapiten upamćen je po mnogobrojnim sjajnim intervencijama. U 142 utakmice, koliko je ukupno odigrao u crveno-belom dresu, na kojima je ostvario sjajan učinak jer je na čak 70 mečeva sačuvao mrežu", navela je Zvezda.

Zvezda se prisetila brojnih vrhunskih golmana u svojoj istoriji, kao što su Olja Petrović, Ratomir Dujković, Živan Ljukovčan, Vladimir Beara, Stevan Dika Stojanović…

"Ali, posle utakmice sa Tiranom Zvezdin golman se ističe po još jednom parametru – igrač sa najviše evropskih utakmica u dresu Crvene zvezde, posle Vladimira Petrovića Pižona", navela je Zvezda.

Prvi meč u Evropi u kom je Borjan stao na gol bio je 27. jula protiv Sparte iz Praga u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zvezda je dobila 2:0. Usledile su utakmice u Superligi, kao i revanš sa Spartom i mečevi sa Krasnodarom. Poslednji meč kvalifikacija igrao se na "Marakani" protiv Krasnodara.

Zvezda je vodila 2:1, a minuti su delili Zvezdu od istorijskog ulaska u Ligu Evrope.

"Kolosalnu šansu imala je ruska ekipa, kada je igrač Krasnodara bio sam ispred Borjana, ali je Zvezdina hobotnica sjajnom odbranom, na neki način, povela tim u grupnu fazu Lige Evrope. Sve posle toga je istorija", piše Zvezda.

Vladimir Petrović "Pižon" odigrao je okruglo 50 evropskih utakmica za Zvezdu. Sledi Borjan sa 42, a onda i Dušan Savić sa 41.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC