• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić raspucan pred Škote: Srbin pogodio u prvoj pobjedi torinskih "bikova" u Seriji A

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vezni igrač Torina i reprezentacije Srbije Saša Lukić bio je jedan od boljih aktera utakmice u Đenovi, gdje su "bikovi" stigli do prve pobjede u novoj sezoni Serije A.

 Đenova - Torino 1:2, Serija A, odgođena utakmica 3. kolo Izvor: Tano Pecoraro/LaPresse

Meč trećeg kola italijanske Serije A trebao je biti odigran 3. oktobra, ali je zbog čak 11 igrača Đenove pozitivnih na korona virus susret prolongiran do srijede predveče.

A na stadionu "Luiđi Feraris" heroj "bikova" bio je reprezentativac Srbije Saša Lukić.

Možda će vas zanimati

ĐENOVA - TORINO 1:2 (0:2)
/Skamaka 90+4 - Lukić 10, Pelegrini autogol 26/

Gosti sa sjevera Italije su poveli već u 10. minutu pogotkom srpskog fudbalera, koji je iskoristio grešku Eduarda Goldanige i pogodio bliži ugao gola Đenove - 0:1.

Bio je to treći pogodak Lukića na trećoj uzastopnoj utakmici nakon što je bio strijelac i protiv Lacija (3:4) odnosno Sasuola (3:3), što će svakako obradovati selektora Srbije Ljubišu Tumbakovića i sve navijače "orlova", koji 12. novambra dočekuju Škotsku u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Potom su Đenovljani propustili dobru priliku preko Đanluke Skamaka da izjednače, a onda su i tražili penal poslije rušenja Lukasa Leragera, ali je arbitar nakon konsultovanja VAR-a procijenio da jedanaesterca nije bilo.

Torino je u 26. minutu udvostručio prednost, a strijelac je bio Luka Pelegrini, koji je nespretno reagovao u petercu i pogodio vlastitu mrežu - 0:2.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak bio je starter u Torinu, ali je početkom drugog poluvremena zamijenjen Francuzom Soualihom Meitom.

Do odlaska na odmor  na "Marasiju" uglavnom se igralo na sredini terena, da bi u nastavku Torino propustio još dvije odlične prilike da razriješi sve dileme oko pobjednika, ali je kapiten Andrea Beloti oba šuta bio za malo neprecizan.

Domaćin je s druge strane samo uspio da u četvrtom minutu sudijske nadoknade uspio da postigne počasni pogodak, a strijelac je bio Skamaka - na asistenciju Gorana Pandeva - 1:2.

TABELA: Milan 16, Sasuolo 14, Juventus 12, Atalanta 12, Napoli 11*, Inter 11, Verona 11, Roma 11, Sampdorija 10, Lacio 10, Fiorentina 7, Kaljari 7, Bolonja 6, Benevento 6, Parma 5, Đenova (-1) 5, Specija 5, Torino 4, Udineze 3, Krotone 1.

*NAPOMENA: Napoliju odlukom Fudbalskog saveza Italije oduzet bod zbog neodigrane utakmice sa Juventusom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC