• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li ranjena Budućnost prvi put da savlada Unikahu!?

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Budućnost Volija večeras od 19.00 časova dočekuju Unikahu u osmoj rundi Evrokupa, plavi u rosteru imaju samo devet igrača

 Evrokup Budućnost Unikaha najava Izvor: MN PRESS

Korona virus konačno je popustio, roster Budućnost Volija je koliko - toliko popunjen i ekipa konačno može ponovo na parket, prvi put nakon 28. oktobra (odložene utakmice sa Cedevita Olimpijom, Igokeom i Zadrom u ABA ligi i Brešom i Bulonjom u Evrokupu) i crnogorskog derbija sa Mornarom u Baru.

“Plavi” večeras (19.00) protiv Unikahe u osmoj rundi Evrokupa kreću u paklen mini ciklus od tri meča za pet dana. Da je situacija normalna, bio bi ovo derbi za prvo mjesto u grupi, ali ovako glavno pitanje je koliko može crnogorski šampion sa svega devet igrača u rosteru.

Možda će vas zanimati

I sa većinom koja je nakon 15 dana mirovanja zbog COVID-19 uzela loptu u ruke.

Polako se vraćamo u normalu što se tiče broja, ali ne i što se tiče kompletnog tima. Čeka nas izuzetno zahtjevan period do pauze (kvalifikacioni prozor za Evropsko prvenstvo, prim. aut). Tri utakmice, svaka izuzetno značajna“, rekao je trener “plavih“ u najavi meča protiv ekipe sa kojom je Budućnost igrala pet puta i svaki put izgubila.

Ono što je svakako pozitivna stvar je informacija da je Evrokup odlučio da prolongira početak TOP 16 faze, što otvara prostor da se i onako komplikovan raspored makar malo rastereti.

O večerašnjem duelu protiv superkvalitetne ekipe iz Malage ne može se previše toga pričati. Jednostavno, iz redova podgoričke ekipe stiže jednostavna poruka - daćemo maksimum u ovom trenutku.

Jako je teško napraviti bilo kakvu analizu, jer treba krenuti od nas, a mi smo u situaciji takvoj kakvoj jesmo. Sigurno da to neće limitirati momke da u ovom momentu, u odnosu na mogućnosti, daju sve od sebe. I ja ispred njih obećavam da ćemo u sve tri utakmica dati sve od sebe I vidjeti za šta je to dovoljno”, jasno je poručio Mijović.

Koliko god situacija bila komplikovana i nimalo naivna Budućnost i dalje drži ključ TOP 16 faze u svojim rukama. Ključne utakmice kada je plasman dalje u pitanju svakako će biti one protiv Bulonja i Mornara -  obje u “Morači”. A, do tada Mijović i njegovi saradnici imaju vremena da podignu nivo forme.

Sigurno da nas optimizam ni sad, ni u narednom periodu neće napustiti i nadam se da ćemo brzo kroz treninge doći do statusa koji smo imali”, zaključio je Petar Mijović.

Da li ranjeni “plavi” praktično novi početak sezone mogu krunisati trijumfom ili će Unikaha i treći put da osvoji podgorički hram?

(mondo.me)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC