• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zna da može, da smanji greške: Igokea dolazi poslije velikog trijumfa, Filipovski zna šta traži od svog tima

Autor Dragan Šutvić

Trener zna šta želi od svojih igrača

 ABA liga Partizan Igokea najava Izvor: MN PRESS

Partizan je u srijedu zabilježio emotivnu i važnu pobjedu poslije preokreta protiv Lokomotive, natjeravši mnoge navijače da kažu "ako ovo ne preokrene sezonu, neće ništa".

U svakom slučaju, tim se u malo boljoj atmosferi sprema za važan okršaj sa Igokeom, koja nije bez ambicija, a trener Sašo Filipovski od svojih igrača traži da smanje greške.

Možda će vas zanimati

Naravno, oporavak od napora u sredu je bio prva briga.

"Prošla utakmica nam je uzela mnogo, mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobijediti milionere koji su se pojačali sa dva igrača pred naš meč. Važno je napraviti vrlo dobru regeneraciju, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee, koja igra sa velikim samopouzdanjem", rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

On je kazao da Igokea "ima atleticizam", "visnu i agresivnost na pozicijama 2 i 3, kao na centarskim pozicijama brze igrače sa dugačkim rukama", ali i da umije taktički da se postavi i da mijenja odbrane.

"Tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspjeti da nastavimo niz pobjeda na domaćem terenu i da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. U poslednjoj utakmici smo pravili juniorske greške. Nadam se da će te greške biti umanjene. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka, i ko ih više napravi, on gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku, a i ako se dese, neka bude 9-10 izgubljenih lopti, a ne 18-20", rekao je Filipovski.

Mnogi misle da je psihologija najveći problem ovog tima, jer nekad pokazuje da zna da igra, a nekad prosto "stoji".

"Momcima ne treba dokaz, jer dokaz postoji da možemo da dobijemo svakog i napravimo preokrete. Zašto se to ne manifestuje u svakoj utakmici? Razlog je u turbulenciji, kao kad je let u avionu, kad se sve trese i mijenja, kad mijenjaš trenera, igrače, teško je kad avion sleti da se smiriš. Nadam se da će igrači da se koncentrišu samo na košarku", rekao je Filipovski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC