• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Zvezdom mučnih mjesec dana: Evroliga postala košmar crveno-bijelih – ovakav niz još nisu doživjeli

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mučenje Crvene zvezde u Evroligi traje i dalje i crveno-bijeli će brojati dane do 8. aprila, kada će konačno biti gotovo.

 Pred Zvezdom mučnih mjesec dana: Evroliga postala košmar crveno-bijelih Izvor: MN PRESS

Smrknuto lice Dejana Radonjića na izlasku iz Pionira bilo je dovoljno da opiše kako su igrači Crvene zvezde prošli u još jednom evroligaškom meču.

Sve je bilo već viđeno. I to da su crveno-bijeli u završnici ostali bez ideje koja bi ugrozila rivala, i to da su Bajern i Lučić uradili i u utorak ono što su uspjeli i jesenas – da potpuno nokautiraju crveno-bijele kada je bilo najvažnije.

Možda će vas zanimati

Svakako nisu prvi koji su "odsjekli" Zvezdu u završnici ove sezone, a s obzirom na sve – teško je zamisliti i da su posljednji, jer evroligaški porazi crveno-bijelih praktično od početka liče jedni na druge.

Sinoć je Vladimir Lučić prelomio kada je bilo najvažnije, prije toga je Džordan Lojd promašio polaganje za pobjedu protiv Zenita, protiv Asvela je promašio dvije trojke za produžetak, Kino Kolom je prije toga promašio u posljednjem napadu protiv Fenerbahčea, pa je Lorenzo Braun to kaznio na 0,1 sekund do kraja...

Nažalost, skor 7-20 pisao se prečesto baš takvim porazima. Protiv Albe nije bilo dovoljno "plus 14" sa kraja treće četvrtine, Jorgos Printezis je donio Olimpijakosu pobjedu košem tri sekunde prije kraja, Žalgiris nije dao koš iz igre posljednjih sedam minuta, ali je i on uprkos tome pobijedio u Pioniru...

I tako je Zvezda stigla do pretposljednjeg mjesta Evrolige i niza kakav još nije doživjela - od čak sedam poraza zaredom. Zbog toga odavno samo čeka kraj ligaškog dijela, do kojeg je ostalo da odigra još sedam utakmica. U petak će gostovati Olimpijakosu, pa će dočekati Himki u derbiju začelja, pa igrati protiv Panatinaikosa, CSKA, Armanija...

Neće biti lako ni zbog snage rivala, ni zbog odavno izvjetrenog samopouzdanja u tim mečevima, a ni zbog objektivno najvećeg problema crveno-bijelih, za koje je zaslužna korona.

Dejan Radonjić je od povratka u klub čekao Džordana Lojda (i dočekao ga na lošijem nivou nego prije pauze) i Marka Simonovića, a prije mjesec dana je naprasno ostao bez šestorice pozitivnih, među kojima se Kori Volden tek vratio i protiv Bajerna pokazao da će mu biti potrebno još vremena da se primakne onom starom nivou.

Sa druge strane, Lengston Hol, Kino Kolom, Duop Rit i Lendri Noko još nisu tu.

"Kada će biti bolja situacija? Svakako neće biti u narednim danima", rekao je Radonjić poslije poraza od Bajerna.

Takmičarski fokus crveno-bijelih odavno je prebačen isključivo na ABA ligu, jer je u Evroligi objektivno ostala bez šansi za borbu za Top 8 još u decembru. Međutim dok se bore za što bolju startnu poziciju u "jadranskom" plej-ofu, crveno-bijele neizbježno bole udarci koje iz nedjelje u nedjelju trpe u društvu najboljih, gdje od povratka u takmičenje 2013. nisu imali lošiju godinu.

Kraj mučenja biće 8. aprila, kada Zvezda bude gostovala Albi i kada potom na putu ka kući bez osvrtanja ostavi za sobom evroligašku 2020/21.

Od tog momenta imaće dvije nedjelje da izbriše iz sjećanja mučenja u Evropi i da se fokusira ka ABA plej-ofu, koji će početi 24. aprila i za koji se bori u nikad ravnopravnijoj trci šest timova, gdje trenutno ima najbolju situaciju među rivalima.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Blago je reći da smo jad i čemer, a što igrači nisu imali ideje, valjda je na treneru. Ali mi smo na sve spremni, pa i da pevamo Gobeljiću koji lomi nogu nesrećnom amateru sa Islanda na sred terena i ukpoa nas protiv Milana.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC