• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga neće izdržati još sezonu bez navijača: "Publika je zaštitni znak evropskog sporta i njena najveća prednost"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovek takmičenja očekuje bar deo navijača na "fajnal foru"

 djordi-bertomeu-evroliga-povratak-publike-u-hale-fajnal-for-keln-korona-virus Izvor: MN PRESS

Završni turnir Evrolige održaće se u maju u Kelnu, ali pitanje da li će biti navijača je i dalje otvoreno.

Ako pitate prvog čoveka Evrolige o tome, on je prilični optimista da će ljubitelji košarke moći uživo da gledaju "fajnal for", makar u ograničenom broju.

Možda će vas zanimati

"Naravno, ne očekujemo punu halu, to je sigurno. Ubeđeni smo da će biti dozvoljen ulazak nekom procentu navijača. Pokušavamo da vidimo kako ćemo se postaviti prema činjenici da će ovo biti drugačiji 'fajnal for' u odnosu na prethodnih 16-17, kada je on bio veliki deo evropske košarke, prava izložba evropske košarke. U narednim nedeljama i mesecima ćemo probati da shvatimo kako da to uradimo na najbolji mogući način i kada da budemo blizu navijačima koji ne mogu da budu sa nama", rekao je Bertomeu za AP.

On je potom priznao: "Prerano je još govoriti da li će gledaocima biti dozvoljen ulazak u dvoranu, ali najvažnija stvar za nas, naša najveća briga bila je da održimo sezonu uopšte".

Evroliga je danas potpisala sporazum o saradnju sa američkom konsultantskom firmom Elevate Sports Ventures, koja će joj pomoći da razvije strategiju za prodaju ulaznica, iskustvo navijača, "hospitaliti" i druge stvari za "fajnal for".

Iako se Evroliga umnogome ugleda na NBA, suočava se sa problemima kojih u SAD nema, kao što su putovanja po raznim zemljama, u kojima važe različita pravila za kovid.

Ipak, viđamo u pojedinim evroligaškim halama da se publika polako vraća, a Bartomeu se nada da će u sezoni 2021/22. sve biti normalno.

"Nismo sada optimisti, nego smo realni. Ne možemo još godinu dana da budem bez navijača u dvoranama. U Evropi je to jedna stvar koja nas definiše ili koja opisuje naš sport, a to je strast naših navijača. Ove čudesne gužve su jedna od naših najjačih strana. Mnogo nam smeta kad ne mogu da budu sa nama", rekao je Bertomeu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC