• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momci su jedva stajali, a Lengston je stalno osporavan: Radonjić o Zvezdinoj triploj kruni - Hol bio jako važan i prije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crveno-bijelih o trijumfalnom kraju sezone

 crvena-zvezda-mega-sampion-srbije-dejan-radonjic-lengston-hol Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić došao je krajem prošle godine u Crvenu zvezdu u komplikovanoj situaciji i sa njom ostvario osnovni cilj, osvojivši sva tri domaća trofeja.

Možda će vas zanimati

Poslije trijumfa u Kupu Koraća u Novom Sadu, Radonjićev tim u maju je osvojio ABA ligu pobjedom protiv Budućnosti, a u nedjelju uveče savladao je Megu u "majstorici" za titulu prvaka Srbije.

Nakon meča, Radonjić nije htio da previše komentariše napore i probleme svog tima, koji je praktično cijeli plej-of odigrao bez povrijeđenog tandema Amerikanaca Kori Volden - Lengston Hol.

"Pričali smo i previše o svemu tome. Poslije napornog plej-ofa u ABA ligi i polufinalne serije i finalne serije koje su bile maksimalne, bez odmora i bez treninga smo odigrali plej-of. U finalu smo se sastali sa Megom koja je ove godine napravila fantastičan rezultat, i u tri meča smo se borili da dođemo do titule. Večerašnja utakmica bila je očekivano teška kao i uvijek kad se igra za trofej i kad svi znamo da je još 40 minuta do kraja sezone. Potrebno je da ta koncentracija bude adekvatna, a nismo je imali u drugom meču protiv Mege".

Radonjić je rekao da je potrošnja njegovog tima bila neplanirano velika kroz domaći plej-of.

"Pronašli smo na kraju energiju da odigramo još jednu utakmicu, što nije bilo nimalo lako, jer je i ta potrošnja bila pomalo neočekivano velika nakon utakmica ABA lige i svakako veća od planiranog. Uspjeli smo da u tvrdoj i jako bitnoj utakmici dobrom odbranom da dođemo do pobjede i da završimo sezonu sa velikim zadovoljstvom uz sve probleme. Ovo je ogroman uspjeh koji smo postigli. Pronalazili smo rješenja, ostali smo bez Džordana, bio je zamor ogroman, momci su jedva stajali na nogama i to je pokazatelj i razlog za zadovoljstvo poslije svega".

Radonjić je bio upitan i za odličnu partiju Lengstona Hola, Zvezdinog heroja "iz sjenke" u finalu.

"Čitavo vrijeme osporavani Lengston Hol je za nas bio igrač koji je igrao izuzetno značajnu ulogu i u polufinalu ABA lige i u finalnoj seriji. Sada je u plej-ofu to poenterski nadoknadio i bio karika koja nam je omogućila da budemo dobri i u završetku ABA lige i u plej-ofu domaćeg prvenstva. Jako mi je drago zbog njega. Čestitam svim momcima zbog onoga što smo uspjeli da napravimo", dodao je Radonjić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC