• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda osvojila titulu, heroj "otpisani" Amerikanac! Hol se pojavio i donio trofej šampiona Srbija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaš koji je cijele sezone bio u drugom, pa i trećem planu, odigrao je sjajno drugu i treću utakmicu finala i donio titulu prvaka Srbije crveno-bijelima.

 crvena zvezda je šampion srbije u košarci 2021. Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je završila sezonu osvojivši "triplu" krunu - Kup Koraća, ABA ligu i titulu prvaka Srbije.

Možda će vas zanimati

U "majstorici" finala plej-ofa, Zvezda je pobijedila Megu 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15) i podigla pehar namijenjem prvaku Superlige, čime je završena klupska sezona u Srbiji.

U dvorani "Pionir" iznenadni heroj crveno-bijelih bio je Lengston Hol, plejmejker koji je ove sezone uglavnom igrao neprimjetno i uz to imao velike probleme sa koronom i povredama. On je u drugoj i trećoj utakmici serije protiv Mege ubacio osam trojki (za čitavu ABA sezonu samo 13!), a u utakmici za titulu pogurao je ekipu ka uspjehu sa 24 poena i uz šut iz igre 9/15.

Amerikanac je na kraju sezone odigrao svoje dvije najbolje utakmice i pogurao ekipu Dejana Radonjića ka uspjehu protiv tima Vladimira Jovanovića, koji je počeo snažno, ali je ostajao bez napadačkih rješenja u trenucima odluke (7/25 za tri).

Titula najkorisnijeg igrača pripala je Ognjenu Dobriću, koji je obilježio Zvezdin uspješan kraj sezone, u kojem je ostvarila ambicije, izborila povratak u Evroligu, a sa titulom šampiona Srbije će zadovoljnija praviti planove za formiranje novog tima.

Sa druge strane, i košarkaši Mege nagrađeni su apsolutno zasluženim aplauzom u hali "Aleksandar Nikolić". Bio je ovo njihov istorijski nastup u finalu za titulu, prvi u klupskoj istoriji, a uz dobre rezultate promovisali su i MVP-a ABA lige, sjajnog FIlipa Petruševa i budućeg centra Čikago Bulsa Marka Simonovića (večeras obojica dali po 15 poena).

U oba učesnika finala igraju košarkaši koji će narednih dana imati veoma kratak odmor jer ih čeka dolazak u srpsku reprezentaciju kod Igora Kokoškova, na pripreme za kvalifikacioni turnir za Tokio. "Orlovi" su se već okupli, a veoma brzo će im se priključiti Branko Lazić, Dragan Milosavljević, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Filip Petrušev.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC