• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sonja posljednji meč igra za medalju, Marinu raduje energija: Protiv SAD nisu uspjele, ali žele odličje!

Autor Dušan Ninković

Selektorka Srbije i najbolja igračica govorile nakon polufinalnog poraza.

 SAD-Srbija-polufinale-Olimpijskih-igara-Sonja-Vasic-Marina-Maljkovic-izjave Izvor: MN PRESS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je ovog ljeta Evropsko prvenstvo, a u Tokiju će imati priliku i za olimpijsku bronzu. U polufinalu turnira u tokiju reprezentacija SAD je bila prejaka, ali srpski tim ne gubi nadu da može do odličja.

O poslu koji tek treba obaviti govorile su košarkašice Stanković, Butulija i Čađo, a sličnog mišljenja je i Sonja Vasić, najbolja u srpskom timu. Uz nju, za medije je pričala selektorka Marina Maljković, koja Srbiju vodi ka još jednom velikom i veoma značajnom odličju!

Marini je malo zasmetao format turnira, na šta se već žalila prethodnih dana, ali novi meč za srpske košarkašice je već sutra.

''Teško je bilo šta reći za ovu utakmicu, ali kad ste na Olimpijskim igrama, pa iz pauze od tri dana, idete odjednom u ono najvažnije, malo je neobično'', izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković poslije poraza od SAD (79:59) u polufinalu.

Selektorka srpskog tima pohvalila je doprinos igračica koje su sa klupe unijele neophodnu energiju.

"Ono što je pozitivno iz ove utakmice je energija igračica sa klupe, opet su pokazale da smo tim. I one koje su nekad bile nosioci i polako završavaju, kao Čađo i Butulija, danas su pokazale da nemaju probleme s tim, kao i mala Anđela Dugalić, koja je odigrala hrabro, pokazala talenat i zašto je tu", izjavila je Maljković srpskim izvještačima u Tokiju.

Srbija će igrati (subota, 09:00) za bronzu protiv Francuske ili Japana, a Sonja Vasić se nada da će medaljom završiti karijeru.

"Nismo uspjeli da budemo veći izazov za Ameriku, nadali smo se da ćemo moći bar neki period da se nosimo s njima. Ne treba se sada ni mnogo time opterećivati, preostaje nam da se što prije oporavimo i okrećemo se meču za bronzu, koji je sada najvažniji. Nadam se da ćemo uspjeti da se konsolidujemo i osvojimo još jednu medalju za Srbiju", rekla je Vasić.

Ona je dodala da ne razmišlja mnogo o tome što joj je posljednji meč i da joj je veoma važno što se to dešava sa reprezentativnim koleginicama sa kojima je bila zajedno svih prethodnih godina.

"Nekako sam se više plašila četvrrfinala, da tu ne bude kraj. Sad sam ovdje, dio sam tima i želim da uzmemo medalju", istakla je Vasić.

(MONDO/Tanjug)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC