• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina odbrana je tu, ali napad mora da proradi: Težak izazov za crveno-bijele - da Armani padne, a procenti porastu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Armani će u četvrtak uveče dočekati Zvezdu kao starog dužnika i sigurno sa velikim motivom.

 Crvena-zvezda-Armani-uzivo-prenost-livestream-Sport-klub-najava Izvor: MN Press/Profimedia

Ono što je Alba za Crvenu zvezdu, to je Crvena zvezda prethodnih godina bila za Armani - neriješiva enigma.

U sedam dosadašnjih mečeva srpskog i italijanskog tima čak šest puta su crveno-bijeli izlazili kao pobjednici i to su sva četiri puta slavili u Milanu. Jedini trijumf Armani je ostvario ove godine u Beogradu (93:72).

Međutim, večeras će u Milanu Zvezda biti vjerovatno na jednom od najtežih izazova u gradu mode od kad se vratila u Evroligu (20.30h).

ODSUSTVA, POVREDE

Izvor: MN PRESS

Dejana Radonjića prije svega brine niz povreda i to što ne uspijeva da okupi ekipu na treningu, niti će to moći u dogledno vrijeme.

Zvezda je u nedjelju gostovala Mornaru u Baru, pa je u utorak igrala u Monaku, večeras u Milanu, pa u ponedjeljak dočekuju Megu. Kada se na očiglednu potrošnju to doda i problem izostanka Nikole Ivanovića, uz već duže vrijeme odsutnog Erona Vajta, jasno je da je adaptacija u hodu nešto na šta se Radonjić odavno navikao.

Uz sve to‚ Armani je doživio samo jedan poraz u Evroligi i to od Bajerna prije dva dana i želi da hitno reaguje na to i popravi utisak protiv starog dužnika iz Beograda.

NAPAD KAO VELIKA BOLJKA

Izvor: MN PRESS

Mogla je Crvena zvezda duplu evroligašku nedjelju da započne pobjedom. Monako se, žargonski rečeno, u više navrata "nudio", ali srpski šampion to nije iskoristio (70:62).

Napad je bio veliki problem crveno-bijelih u završnici, pogodili su samo tri trojke iz 21 pokušaja van linije 6,75, što je 14,3 odsto. To je nešto što ne smije da se ponovi protiv prošlosezonskog učesnika Fajnal-fora, ali sudeći prema trenutnom napadačkom ritmu crveno-bijelih, veliko je pitanje da li u kratkom periodu može da se dogodi ofanzivna "eksplozija".

"Moramo da odigramo dobro u defanzivi, ali u ofanzivi moramo da budemo bolji", poručio je Ognjen Dobrić i sam svjestan šuterske minus faze u kojoj je ekipa bila.

Najslabije za tri poena, najpreciznije za dva

Zvezda je evroligaški tim sa najslabijim procentom šuta za tri poena (25,7 odsto) i sa najmanje ubačenih trojki (34/132). Sa druge strane, u šutu za dva poena je statistički lider takmičenja, sa 55,7 odsto pogođenih šuteva (126/215)

Isto je zaključio i trener Radonjić.

"Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svjesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu", rekao je trener crveno bijelih.

NEMA PANTERA I LEDEJA, TU SU MESINA I MELI

Izvor: MN PRESS

Postoji nekoliko većih promjena u timu "manekena" u odnosu na prošlu sezonu. Nema Kevina Pantera i Zeka Ledeja koji su sada udarne igle Partizana. Vladimir Micov se vratio u Budućnost, a otišli su i Majkl Rol, Davide Moreti, Andrea Ćinćarini, Džef Bruks i Džeremi Evans.

Zato je legendarni stručnjak Etore Mesina napravio novi tim, koji predvodi Nikolo Meli, povratnik iz NBA lige, gdje je igrao za Nju Orleans i Dalas. Tu su Džerijan Grent, Devon Hol, Konstantinos Mitoglu, Troj Danijels i Davide Alviti. Naravno, zadržao je dobro poznata lica poput Kajla Hajnsa, Luiđija Datomea, Ševona Šildsa, Malkolma Dilejnija, Serhija Rodrigeza...

Prošle sezone su došli do F4 turnira, tamo su nesrećno izgubili od Barselone koja je potom u finalu poražena od Efesa. Ne kriju u Armaniju visoke ambicije i želju da se bore za trofej prvaka Evrope.

Naredni rival na tom putu im je Crvena zvezda...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC