• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tata sa Pešićem osvojio zlato, on debituje kod Karija! Koprivica za MONDO: Bar sad nemamo 250 stepenika!

Autor Dragan Šutvić

Balša Koprivica u razgovoru za MONDO priča o reprezentaciji, Svetislavu Pešiću, ocu Slaviši, Željku Obradoviću

 balša koprivica intervju mondo  Izvor: MN PRESS

Život ponekad piše neverovatne priče. Jednu takvu ispisao je za mladog srpskog košarkaša Balšu Koprivicu.

Momak rođen 1. maja 2000. godine prolazi kroz sjajan period u karijeri. Prije oko tri mjeseca je potpisao za Partizan i počeo saradnju sa Željkom Obradovićem, a danas će imati priliku da debituje u reprezentaciji Srbije pod komandom Svetislava Pešića u prvom kvalifikacionom meču za Svjetsko prvenstvo protiv Letonije (20.00).

Možda će vas zanimati

Sve to se dogodilo u kratkom vremenskom periodu, a ni sam Balša ne može da vjeruje koliko mu se život promijenio. O tome je, između ostalog, pričao u razgovoru za MONDO. Tu su i neke veoma zanimljive stvari i o njegovom ocu Slaviši i uspjesima.

"Nisam očekivao da ću biti deo nacionalnog tima Srbije tako brzo, prvenstveno zato što sam zaboravio na ove 'prozore' i sistem kvalifikacija. Bio sam na koledžu u ovo doba prošle godine i nisam na to tada obratio pažnju. Očekivao sam da se to igra tokom ljeta. Bio sam iznenađen, ali i prezadovoljan što sam dobio poziv i što imam priliku da zaigram za Srbiju", počeo je priču Koprivica za MONDO.

Iz ugla mladog košarkaša i nekoga ko se polako razvija teško da može bolje od ovoga. Rad sa dvojicom velikih stručnjaka. U klubu sa Obradovićem, u reprezentaciji sa Pešićem.

"Ne može bolje od toga za razvoj zaista. Treba da iskoristim priliku koja mi se ukazala da naučim što više. Ovo je moja prva profesionalna sezona, neki drugi svijet za mene. Igrao sam na koledžu, ali je to amaterska košarka. Ovdje sam da učim i od Obradovića i Pešića."

Kako vrijeme prolazi, djeluje da se sve bolje snalazi na parketu i da se polako prilagođava na evropsku košarku.

"Lakše mi je iz meča u meč, trener ima sve više povjerenja u mene. Trudim se da napredujem na svakom treningu, volim da postavljam pitanja i da učim. Sve su to detalji koje treba da korigujem i na kojima moram da radim da bih bio još bolji."

Inače, Balšu i njegovog oca Slavišu veže još jedan veoma zanimljiv podatak koji se tiče selektora Pešića. Naime, Slaviša je bio dio generacije koju je Kari odveo na vrh svijeta pošto je sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije došao do zlata u Bormiju 1987. godine (Italija). Sada, 24 godine kasnije, Balša ima priliku da debituje baš kod Pešića.

"To je tačno, sarađivali su te 1987. godine. Tata me pripremio, rekao mi je neke zanimlijve priče iz tog perioda. Zaista je izvanredno raditi sa Pešićem, toliko igrača je sa njim radilo. Veoma sam srećan što mogu da učim i od njega."

Upitan da otkrije neke od detalja koje mu je otac ispričao, Balša je ipak ostao suzdržan.

"Ispričao mi je tata neke anegdote, pričao mi je o toj moćnoj ekipi koja je dobila Amerikance dva puta i osvojila titulu prvaka svijeta."

Podsjetili smo ga na čuvenih 250 stepenika, po kojima je snimljen i dokumentarni film. Tim koji je turnir završio sa sedam pobjeda iz isto toliko mečeva činili su još i Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, Dino Rađa, Nebojša Ilić, Miroslav Pecarski, Luka Pavićević...

"Bar sad nemamo te stepenice na treningu", nasmijao se Balša.

Za kraj smo ostavili dio o razlikama između američkog i evropskog stila košarke i poređenju između njih.

"Ono što mi se mnogo sviđa u evropskoj košarci je što mogu u reketu da igram više jedan na jedan i da koristim dribling. Na koledžu su stalno udvajali kad se spusti lopta dole. Djeluje mi da ovdje imam više prostora u napadu, ali da treba da budem i slobodniji i strpljiviji u isto vrijeme. Još jedna stvar je što se igrači ovdje mnogo bolje kreću bez lopte, što mi daje šansu da bolje 'čitam' igru", zaključio je Balša Koprivica za MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC