• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve riječi legende - Peđa je jedan od najboljih ikad: Sa Srbinom osvojio NBA titulu, pa ga nahvalio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dirk Novicki je biranim riječima pričao o Stojakoviću.

 dirk novicki nahvalio predraga stojakovića Izvor: Profimedia

Kakve riječi jedne legende za drugu! Zajedno su Dirk Novicki i Peđa Stojaković osvojili titulu u Dalasu 2011. godine, a sada je čuveni njemački as odgovarao na pitanja svjetskih medija.

Na konferenciji je bio i MONDO, a jedno od pitanja koje je Novicki dobio ticalo se evropskih igrača koji su ranije igrali u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Možda će vas zanimati

Način na koji je opisao Peđu možda i najbolje govori o tome koliko ga cijeni. Za njega je Srbin među najboljim šuterima ikada.

"Volio sam Dražena Petrovića, Arvidasa Sabonisa, Tonija Kukoča, dosta je tu njih koji bi bili na listi. Igrao sam sa Peđom Stojakovićem, jednim od najboljih šutera svih vremena. Njegov izbačaj je bio prvoklasan, gledao sam to na treninzima stalno. Tu je Toni Parker, a sada su tu Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, teško je izabrati", nasmijao se Dirk.

Pošto je spomenuo šutere, priča se nastavila sa Stefom Karijem koji će oboriti rekord Reja Alena po broju pogođenih trojki. Pitanje je samo kada.

"Mislim da niko neće moći da obori novi rekord koji Stef postavi. Način na koji igra, šutira, fantastično je, zabavno za gledanje. Promijenio je igru, pogledajte odakle igrači šutiraju, koliko daleko, sa pola terena i ubacuju. Tako nešto niste mogli da vidite kada sam ja igrao. On kad igra izgleda tako lako. Fantastičan je šuter, poboljšao je šut poslije driblinga. Zabavno je. Čak i ja skačem i vičem na TV da šutira kad ga vidim da pređe polovinu. Nije atletski nadaren, sjajan je momak i lako je navijati za njega."

NBA liga je objavila listu od 75 najboljih igrača za ovih 75 godina koliko liga postoji, a o tome je pričao i Dirk. Priznao je da je napravio svoju listu, da nije sebe stavio na spisak i da je na provom mjestu Majkl Džordan.

"Pokušavam da sagledam cijelu sliku. Da uzmemo Juinga ili Barklija za primjer, ne mogu da ih krivim što nisu uzeli titule. Naletjeli su na igrače poput Džordana. Ne može da se priča o jednoj kategoriji. Proveo sam dvije-tri večeri, po nekoliko sati što možda nije trebalo, pravio sam svoju listu i naučio sam toliko toga o nekim igračima. Uradio sam domaći, svidjelo mi se. Neću otkriti ko je na listi, ali je teško upoređivati različite ere. Brojevi u nekim prethodnim decenijama nisu bili ovako veliki, pa onda ide priča o odbrani da se tada igralo mnogo čvršće. Zaista ima dosta faktora. Majkl će uvijek biti na prvom mjestu, za mene je on najboljih ikada. Nisam sebe stavio, to je bio uslov za listu", završio je Novicki i dodao da je ponosan što se našao na listi NBA među 75 odabranih.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC