• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić za pobjedu u posljednjim sekundama: Srbin mučio Karija i Voriorse, pa ih srušio rampom o kojoj se priča! VIDEO

Autor Dragan Šutvić

MVP je odigrao još jednu odličnu partiju, a sada je svojim potezom u finišu susreta direktno uticao na konačan rezultat.

 nikola jokić odlična partija protiv golden stejta  Izvor: Profimedia

Nema toga što Nikola Jokić ne može da uradi! I kada ekipi nije išlo u prethodnom periodu, on je nastavio da igra na sjajnom nivou, a sada se sve to vratilo velikom pobjedom nad Golden Stejtom i Stefom Karijem!

GOLDEN STEJT VORIORS - DENVER NAGETS 86:89
/16:31, 20:29, 25:14, 25:15/

Možda će vas zanimati

Denver je uspio da ostvari i drugu uzastopnu pobjedu na putovanju u Kaliforniji, pošto je poslije Los Anđeles Klipersa, na gostovanju bio bolji i od Voriorsa. I ponovo je bilo vrlo uzbudljivo, toliko da je srpski centar u posljednjim sekundama meča spriječio odlazak u produžetak!

Nikola Jokić je odigrao strašnu partiju u trijumfu Denvera, pošto je upisao 22 poena, čak 18 skokova i pet asistencija, a imao je i četiri ukradene lopte i jednu rampu za 36 minuta na parketu. I baš ta rampa donijela je Denveru važnu pobjedu.

Nije ovo bilo sjajno šutersko veče za Jokića, pošto je imao 8/14 za dva i 0/5 za tri poena, ali njegovih 42% pogodaka iz igre je i dalje bilo bolje od Stefa Karija i njegovih 38% (6/16 u polju).

Vodio je Denver tokom čitave utakmice, u jednom trenutku su imali i nevjerovatnih 24 poena prednosti, ali je sve to moglo da bude prokockano u samom finišu. Nagetsi su u drugom poluvremenu u napadu ostali "bez gasa", ubacili su samo 29 poena za 24 minuta i zamalo da ih to košta.

Kada je Endrju Vigins u posljednjem minutu smanjio na 88:86, Jokićevo dodavanje u napadu dovelo je do greške i prilike za Voriorse da izjednače. Džonatan Kuminga je dobio loptu ispod koša, ali je Jokić na šest sekundi prije kraja izblokirao njegov pokušaj za odlazak u produžetak. Evo kako je to izgledalo:

U nastavku je Fakundo Kampaco bio fauliran i tada je postalo jasno da će Denver ipak izvući pobejdu u San Francisku. Osim Jokića, odličan u Denveru je bio i Vil Barton sa 21 poenom.

U redovima Golden Stejta je i Vigins imao 21 poen uz osam skokova, dok je Nemanja Bjelica za 19 minuta na parketu pružio sasvim dobru partiju - upisao je pet poena, osam skokova i jednu asistenciju.

Na kraju je ipak uloga Nikole Jokića bila ključna da Nagetsi izdrže i stignu do skora 17-16. Golden Stejt je ostao na 27 pobjeda, pošto im je Denver nanio tek sedmi poraz u sezoni.

Ovako je Denver savladao Voriorse:

Golden Stejt - Denver 86:89
Izvor: YouTube/House of Highlights

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC