• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić nezadovoljan poslije pobjede u Splitu: Neke stvari su bile dobre, ali smo u jednom dijelu pretjerali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije bio u potpunosti srećan poslije trijumfa na Gripama.

 Zvezda-pobijedila-Split-Dejan-Radonjic-izjava Izvor: YouTube/Printscreen/KK Split

Za dolazak do uspjeha je potrebno pobjeđivati i kada igra nije na visokom nivou. Upravo je takvu jednu utakmicu Crvena zvezda pretvorila u trijumf.

U 14. kolu ABA lige su upisali 13. trijumf u regionalnom šampionatu. U Splitu su ostvarili pobjedu (66:62), iako su pred sam početak ostali bez Nikole Kalinića, koji je pozitivan na korona virus.

Trener crveno-bijelih Dejan Radonjić nije bio zadovoljan prikazanim. Doduše, ne u potpunosti, jer je vidio i neke dobre stvari u igri ekipe.

"Odigrali smo u fazi odbrane sa korektnom energijom, solidnom preciznošću, bili smo u određenim parametrima i više od toga. Međutim, nismo uspijevali da dođemo do igre u napadu i da te neke stvari koje smo radili u jednom dijelu terena valorizujemo kroz bolji protok lopte, bolji šut ili čak preveliki broj šuteva za tri poena. Ono što je za nas bilo značajno jeste osvajanje novih bodova. Idemo dalje", rekao je Radonjić na konferenciji za štampu poslije meča.

Split - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Aba League

Ako se pogledaju brojke, srpski tim je bio bolji u skoku (37-25), posebno kada u ofanzivnim skokovima (17-6), dok su se namučili sa šutom za tri poena (7/33).

"Statistički gledano bilo je i dobrih i slabijih segmenata, poput šuta za tri o kom sam pričao. Split je odigrao dobar meč, nije ni u jednom trenutku stao. Išao je na preokret, u tim trenucima kada je razlika bila mala uspijevali da odgovorimo što kroz skok, što kroz neki dobar potez u napadu. Pogodili smo neke važne trojke i došli do trijumfa."

U prvom duelu je Zvezda slavila lako i ubjedljivo u Beogradu. Sada je, na Gripama, bila druga priča.

"Razlika je velika u odnosu na početak sezone, to se vidjelo i u pripremi, kada smo gledali kako igraju u posljednje vrijeme. Split je sada mnogo bolji."

Pohvalio je i atmosferu na tribinama.

"Atmosfera je bila prava košarkaška, bio nam je gušt da igramo u ovom ambijentu. Znatno bolje nego prošle godine kada je tu bilo desetak ljudi."

Na kraju su ga novinari pitali i o glavnom cilju - osvajanju regionalne titule.

"Mi smo sada u fazi sa ogromnim brojem utakmica, razmišljamo samo o sljedećem koraku. Imamo mnogo problema od početka sa povredama i koronom, to i dalje traje i idalje je prisutno. Vidjećemo kako će to da se reflektuje dalje, s obzirom na broj slučajeva u Evroligi, ali i kod nas. Racionalni smo i gledamo stvari maltene iz dana u dan i gledamo meč koji sledi. Kada dođu odlučujuće utakmice, tada ćemo pričati o tome. Želimo da ostvarimo maksimum od sezone", zaključio je Radonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC