• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda objavila budžete, ukupno potrošeno 43.9 miliona: Evo koliko su plaćani igrači i treneri u posljednjih 10 godina!

Autor Dragan Šutvić

Ovo je kompletan finansijski izvještaj kluba u prethodnih deset godina.

 kk crvena zvezda objavljeni troškovi u posljednjih deset godina  Izvor: MN PRESS

Nakon prvog dijela finansijskog izvještaja u kome su detaljno objavljene plate košarkaša Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona sada je klub sa Malog Kalemgedana iznio obračun svih svojih troškova u prethodnoj deceniji, tj. od 30.6.2011 godine do 31.12.2021. godine. 

U te troškove ulaze bruto zarade svih zaposlenih, od igrača i stručnog štaba pa do menadžmenta i medicinskog tima, ali i stipendije za mlade igrače. Takođe u te troškove se ubrajaju uplate za zdravstveno i socijalno osiguranje, naknade za prevoz...

Možda će vas zanimati

Sveukupno za nešto više od deset godina poslovanja Crvena zvezda je potrošila 43.948.138 evra. 

"Sa ponosom još jednom možemo da istaknemo da su rezultati kluba u prethodnih deset i po sezona u potpunosti opravdali ulaganja u KK Crvena zvezda koji je uz 17 trofeja u regionalnim i domaćim takmičenjima, igrao i plej of novog formata Evrolige, osvojio juniorsku Evroligu, mlađe selekciju su osvojile niz titula prvaka Srbije u svojim kategorijama, ali i promovisale na desetine igrača koji su izuzetno važni za srpsku košarku i naše nacionalne selekcije!", navodi se u saopštenju. 

Izvor: kkcrvenazvezda.rs/printscreen

Naravno najviše, nešto preko 34.000.000  evra otišlo je na plate igrača. U sezonama 2011/12 i 2012/13 trošeno je ispod 2 miliona evra po sezoni pa je potom uslijedio veći priliv sredstava, a najskuplja je sezona 2021/22 u kojoj je potrošeno preko 5.000.000 evra za plate. 

"Jednostavnom računicom i letimičnim pogledom na tabelu može se vidjeti da je KK Crvena zvezda prosječno po sezoni izdvajao: za bruto naknade igrača prvog tima 3.111.786,39 evra, za bruto naknade trenera 413.737,98 evra, za bruto naknade trenera mlađih kategorija 71.593,73 evra, i za bruto naknade menadžmenta kluba izdvajano je 143.735,72 evra; Prosječno po sezoni za stipendije igrača mlađih kategorija izdvajano je 38.436. evra, dok je za bruto zarade zaposlenih: menadžment, treneri, igrači, prosječno po sezoni bruto izdvajano 205.006,99 evra, a za prevoz zaposlenih 9.988,64 evra", navode iz Crvene zvezde.

U saopštenju kluba se navodi da je desetogodišnje izdvajanje KK Crvena zvezda za cjelokupno funkcionisanje na nivou jednogodišnjeg budžeta najbogatijih klubova Evrope.

"Vrlo prostim upoređenjem budžeta ostalih klubova Evrolige može se nedvosmisleno konstatovati da su navedena prezentovana izdvajanja Crvene zvezde u prikazanim tabelama za punih 11 sezona u rangu jednogodišnjeg budžeta nekolicine klubova sa kojima se svake godine takmičimo i borimo u Evroligi! To nedvosmisleno dovodi do zaključka da Crvena zvezda ima najbolji odnos i učinak : budžet/tabela/igra/uslovi", dodaje se u saoštenju i takođe navodi:

"Ovoga puta kroz pet tabela, vrlo jasno, pregledno i krajnje transparentno KK Crvena zvezda prikazao je kako klub koji je udruženje građana (i kao takav potpuno odgovoran javnosti za transparentnost) prikazuje svoje poslovanje na način kako je izdvajao sredstva kojima je raspolagao tokom dosadašnjih 10 i po sezona, sa projekcijom do kraja i 11. sezone za sve vitalne dijelove kluba bez kojih KK Crvena zvezda ne bi mogao da funkcioniše! Takođe, KK Crvena zvezda će nastaviti u narednim danima kao najtransparentniji sportski klub na ovim prostorima da informiše srpsku i evropsku košarkašku javnost o svom poslovanju u periodu od 30.6.2011. godine do danas, koje je u potpunosti u skladu sa propisima i revizijama Evrolige, u očekivanju da će naš primjer slijediti i drugi", zaključak je ovog saopštenja. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC