• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko od stranaca ne igra u Kupu? Radonjić već zna odgovor, Obradović mora da izostavi dvojicu za Niš!

Autor Dragan Šutvić

Ko će od stranaca gledati Kup u Nišu u civilu? Treneri moraju da donesu konačne odluke veoma brzo.

 ko neće igrati za zvezdu i partizan u kupu Izvor: MN PRESS

Pauza u nacionalnim i regionalnim šampionatima je u toku zbog Kup takmičenja. Tradicionalno će se i ove godine održati Kup Radivoja Koraća u Nišu (od 17. do 20. februara).

Kao i svake sezone jedna od glavnih tema su stranci. Odnosno ograničenje broja stranaca za ovo takmičenje - četvorica. Problem sa kojim se obično suočavaju "vječiti rivali".

Možda će vas zanimati

Koga će Dejan Radonjić ostaviti van tima, a koga Željko Obradović? Zvanična potvrda će stići uskoro, a oni su najrealnije opcije. Doduše, to se u redovima crveno-bijelih već zna.

RADONJIĆ BEZ CIRBESA

Izvor: MN PRESS

Najavio je i šef struke Zvezde da je Maik Cirbes povrijeđen i da gotovo sigurno neće biti dio Kupa. To praktično znači da će od stranaca u Kupu igrati Nejt Volters, Ostin Holins, Nikola Ivanović i Eron Vajt.

"Cirbes je povrijeđen, mislim da nisu velike šanse da se nađe u Nišu", rekao je Radonjić poslije Zadra.

OBRADOVIĆ U DILEMI

Izvor: MN PRESS

Sa druge strane, Obradović ima mnogo veću dilemu, pošto mora da se se odrekne dvojice igrača. Kevin Panter ima srpski pasoš, tako da on ne spada u strance. Opcije pred Obradovićem su sljedeće - Jam Madar, Dalas Mur, Gregor Glas, Zek Ledej, Rodions Kuruks i Matijas Lesor. Neko će biti višak.

Gledajući pozicije, formu i minutažu u prethodnim mečevima djeluje da će sa spiska otpasti Kuruks i Glas. Željko će prelomiti, ali će najvjerovatnije njih dvojica biti u civilu u Nišu.

MEGA IZBOR I FMP

Izvor: MN PRESS

Kada su u pitanju ostali abaligaši u Kupu, Mega će takođe imati problem da odluči ko neće igrati. Od stranaca su tu Aleksander Balcerovski, Samson Ružencev, Matej Rudan, Skuči Smit, Karlo Matković, Malkolm Kazalon i Luka Bogavac. Za razliku od njih FMP i Nenad Stefanović imaju ukupno četvoricu stranaca, među kojima je povrijeđeni Geret Nevels. Tu su još Brajs Džouns, Ebuka Izundu i Jakob Zajc koji nije odigrao ni sekund u redovima "pantera".

Što se samog žrijeba za Kup tiče 17. februara igraju Crvena zvezda i Radnički Kragujevac (18 časova), pa Mega i Zlatibor (21 čas), a pobjednici tih utakmica igraće u polufinalu 19. februara od 17 časova. U petak 18. februara igraju FMP i Borac Čačak (18 časova), pa Partizan i Borac Zemun (21 čas). Bolji iz ta dva duela svoj polufinalni okršaj imaće dan kasnije od 21 čas. Finale je zakazano za nedjelju od 21 čas.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC