• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda traži revanš i četvrtfinale Eveolige! Radonjića pitali o šansama za plasman u Top 8: Imamo samo jednu želju!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Radonjić pred meč sa Baskonijom pričao i o četvrtfinalu Evrolige.

 baskonija crvena zvezda najava  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se vratila u trku za plasman u top 8 Evrolige. Poslije odluke o suspenziji ruskih timova i najavi za brisanjem bodova  ponovo se nada četvrtfinalu.

Pobijedila je Fenerbahče, sada slijedi novi evroligaški duel, sa Baskonijom. Ekipom koja je u Španiji ostvarila ubjedljivu pobjedu.

Možda će vas zanimati

Svjestan je i Dejan Radonjić da je njegova ekipa taj duel odigrala ispod svakog nivoa, ali da imaju priliku za revanš. Hvali rivala, ali zna šta može da bude ključ.

"Čeka nas veliko iskušenje poslije žestokog ritma u kome se nalazimo. Imamo dosta utakmica u kratkom periodu. Slijedi meč sa ekipom koja nas je nadigrala u prvom duelu i jedna od rijetkih utakmica gdje nismo imali šansu za pobjedu, jer su oni diktirali tempo sve vrijeme. Imali su priliku da pobijede Makabi, nisu uspjeli, ali moramo da budemo spremni da budemo na energetskom nivou na kakvom bi trebalo da budemo da bi mogli da se nadamo nečemu. U odbrani da pokažemo dosta toga, igramo sa timom koji ima veliki individualni kvalitet, pojedinci imaju jako veliki broj poena u rukama. Timski dobra odbrana, mada moramo da budemo dobri i na drugom dijelu terena. Potrebna nam je podrška publike da zajedno dođemo do dobre pozicije", rekao je Radonjić.

Baskonija je u lošoj formi, doživjeli su sedam poraza u nizu u Evroligi, posjlednji trijumf ostvarili su 30. decembra prošle godine.

"Oni će uraditi sve da izađu iz serije poraza, pokazali su to i protiv Makabija. Svi timovi su kvalitetni, ako uđeš u loš raspored onda serija poraza nije toliko čudna. Moramo da budemo spremni na to da će izaći sa namjerom da pobijede, potrebno je da budemo spremni da igramo dobar meč."

Na pitanje o šansama za plasman među najboljih osam strateg crveno-bijelih je dao kratak odgovor.

"Skoncentrisani smo na meč protiv Baskonije. O svemu ostalom otom-potom. I ta situacija sa ruskim ekipama, treba sačekati i sa tim. Mi smo u željama da sve mečeve do kraja odigramo najbolje što možemo i to jedino u ovom trenutku razmišljamo."

Potvrdio je da iskusni tandem, plejmejker Stefan Marković i centar Maik Cirbes, neće biti u timu za meč sa Baskonijom.

"Cirbes i Marković sigurno neće biti u timu, vidjećemo za dalje", poručio je Radonjić.

Stefan Lazarević se složio sa trenerom.

"Dolazi nam tim koji nas je u prvom dijelu ubjedljivo porazio, oni su tada promijenili trenera, pokazali reakciju. Mi smo sada stabilniji, iako je raspored težak. Igramo kod kuće i treba to da iskoristimo kao motiv i da dođemo do pozitivnog rezultata. Generalno nas očekuje serija evroligaških utakmica kod kuće. Što se top 8 situacije tiče, najbitnije je da budemo zdravi, da idemo polako. Počeli smo sa pobjedom protiv Fenera, nadam se da u tome leži neki podstrek i samopouzdanje za dalje", zaključio je Lazarević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC