• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 slask partizan
 slask partizan

Partizan dominirao i slavio u Poljskoj! Željkov tim nastavlja borbu za prvo mjesto, za to im je neophodan jedan uslov!

Partizan u Poljskoj ostvario trijumf i nastavlja napad na vrh i prednost domaćeg terena.

 slask partizan  Izvor: MN PRESS

Prvi cilj je ostvaren, drugi mogu da napadnu. Partizan je pobjedom u Poljskoj i definitivno obezbijedio drugo mjesto u grupi, ali će do kraja ligaškog dijela napasti i prvu poziciju poslije izbacivanja Lokomotive Kubanj. Doduše, to ne zavisi samo od njih, već i od Metropolitana.

Crno-bijeli su svoj dio posla odradili. Ubjedljivo, uz malo opuštanje u trećoj dionici, pobijedili su Slask u Vroclavu - 71:93 (14:29, 17:21, 22:14, 18:29). Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvoj četvrtini poslije furioznog starta srpskog tima, tako da se ni u jednom momentu trijumf nije dovodio u pitanje. Samo se čekala konačna razlika.

Sada ekipi Željka Obradovića ostaje da navija za Metropolitan protiv Huventuda, pa onda i za Slask u posljednjem kolu, a da oni slave na gostovanju Trentu. Samo pod uslovom da tim iz Badalone izgubi oba meča i da Partizan slavi i u Italiji može da se nada prvoj poziciji. Druga opcija, po kojoj je moglo da dođe do kruga sa tri ekipe je propala pošto je Andora poražena od Lietkabelisa (88:75).

Bolji početak meča srpski tim nije mogao da zamisli. U prva dva minuta je napravio seriju od 6:0, da bi poslije četiri ta razlika već bila dvicofrena (4:14). Već pred kraj prvog kvartala je prednost bila ogromnih "+20" (9:29).

U potpunosti su crno-bijeli kontrolisali ritam, Obradović je dao šansu Vukčeviću što je mladi igrač iskoristio sa pet poena, sve to je pratio sjajni Panter koji je za 12 minuta postigao 15 poena. Dovoljno da na poluvremenu razdaljina između dva tima bude ogromna (31:50).

"Potreban nam je isti intenzitet u odbrani, da nastavimo da diktiramo tempo na terenu i da igramo dobro kao tim", rekao je Obradović, sa jasnom željom da njegov tim nastavi u istom ritmu.

Ušao je Partizan u male probleme u realizaciji, raspucao se Trajs na drugoj strani, pa je domaćin uspio da spusti minus pred poslednji kvartal (53:64).

Brzo su se stvari vratile na svoje. Madar i Mur su pogodili trojke i razlika je ponovo vraćena (58:77). To je bio ujedno i znak da domaći tim više nema čemu da se nada i da crno-bijeli neće dozvoliti dramu u završnici.

SLASK: T. Trajs 13 (8as), Kolenda 7, Kanter 12 (7sk), D.Trajs 2, Vojčik, Gabinski 4, Tomčak 6 (4sk), Karolak 14, Džastis 8, Gordon, Dževa 5 (7sk), Ramljak

PARTIZAN: Koprivica 10 (8sk), Mur 3, Glas 2, Lesor 8 (4sk), Trifunović (2sk), Panter 15, Vukčević 6, Avramović 11, Madar 15 (4sk), Ledej 14 (5sk), Zagorac 3, Smailagić 6 (6sk)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

20:29

KRAJ!

Utakmica je završena. Partizan je slavio - 71:93.

20:17

35' - TROJKE, PA MADAR

Partizan vodi na pet minuta pre kraja (58:77).

Mur je pogodio trojku, pa je Lesor pogrešio, Karolak je ostao sam i vratio je trojku. Ledej je pronašao put do koša, pa je Lesor napravio faul u reketu. Madar je pogodio trojku i vratio razliku ponovo na veliki plus.

Izvor: MN PRESS

20:10

32' - MADAR I PROMAŠAJI LEDEJA

Partizan čuva vođstvo (53:67).

Madar je pogodio u prvom napadu Partizana u poslednjoj deonici, pa je Ledej prvo bio polovičan sa penala, pa je promašio otvoren šut za tri. Onda je Kanter u pokušaju za tri zaglavio loptu između obruča i table. U skoku za "mrtvu loptu" je Lesor bio bolji, ali je Trifunović promašio.

20:05

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je i treća četvrtina, Partizan ima prednost - 53:64.

Trajs se raspucao u trećoj deonici, Partizan se opustio, pa je razlika manja nego što je bila na poluvremenu

Izvor: MN PRESS

20:01

28' - GLAS PROMAŠUJE, SMAILAGIĆ POGAĐA

Partizan odbija nalet protivnika (47:62).

Posle serije grešaka je Zagorac izašao, ušao je Glas. Gregor je imao otvorenu trojku, nije pogodio. Trajs je zatim iznudio faul, pa pogodio oba penala. Karolak promašuje za tri, Madar umesto lakih poena dodaje i greši, pošto Glas promašuje novu trojku. Koprivica je promašio, Smailagić je uhvatio loptu i ispravio je to pod faulom. Dao je i dodatno bacanje. Trajs zatim kreće u prodor, Madar ga je faulirao, uz to je Trajs poentirao. Dao je i dodatno bacanje, pa je Obradović odmah regovao i vratio Mura, Ledeja i Lesora u igru. Madar je zatim promašio oba penala, ali je neko ušao ranije, pa j Madar iz ppravnog dao penal

19:53

25' - GREŠKE ZAGORCA, NESPORTSKA KANTERA

Partizan ima veliku prednost (37:58).

Zagorac je napravio nekoliko grešaka. Kanter je potom u pokušaju prodora laktom u lice udario Smailagića. Sudije su pogledale snimak i ustanovile da je nesportska lična. Alen je pogodio oba penala. Avramović je promašio za tri, Koprivica nije uspeo da uhvati skok u napadu.

Izvor: Profimedia

19:46

23' - PARTIZAN SE ZA SVE PITA

Nastavlja Partizan i u drugom poluvremenu sa odličnom igrom, imaju veliku prednost - 34:55.

Posle promašaja Avramovića posle prodora je Zagorac to ispravio pod faulom, pa je promašio dodatno bacanje.

19:40

OBRADOVIĆ I PANTER: DA NASTAVIMO OVAKO

Željko Obradović i Kevin Panter su jednoglasni, žele da crno-beli ponove ovakvu igru u drugom delu.

"Potreban nam je isti intenzitet u odbrani, da nastavimo da diktiramo tempo na terenu i da igramo dobro kao tim", rekao je Obradović.

Složio se sa tim i Kevin.

"Potreban nam je isti intenzitet u odbrani, da nastavimo da diktiramo tempo na terenu i da igramo dobro kao tim", rekao je Obradović, sa jasnom željom da njegov tim nastavi u stom ritmu.

19:28

STRELCI NA POLUVREMENU

SLASK: Trajs 2 (5as), Kolenda 4, Kanter 6, Trajs 2, Vojčik, Gabinški, Tomčak 6 (4sk), Džastis 5, Gordon, Dževa 3 (5sk), Ramljak

PARTIZAN: Koprivica 6 (7sk), Mur, Glas, Lesor 4 (4sk), Trifunović (2sk), Panter 15, Vukčević 5, Avramović 9, Madar 4, Ledej 5, Zagorac 1, Smailagić 1

19:27

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Partizan ima veliku prednost - 31:50.

Posle prvih 20 minuta crno-beli imaju veliku prednost. Igraju odlično na obe strane terena i od starta drže stvari u svojim rukama.

Izvor: MN PRESS

19:20

18' - VUKČEVIĆ SE RAZIGRAO

Partizan vodi, Panter se vratio u igru (24:44).

Vukčević je napravio fintu šuta, pa zakucao pod faulom, nije pogodio dodatno bacanje. Lesor je ukrao loptu, pa je promašio. Zamenio ga je Smailagić. Panter pogađa trojku sa velike udaljenosti, Urlep je besan, traži tajm-aut. Kanter poentira posle kratke pauze, posle toga je Smailagić bio polovičan sa penala.

19:17

15' - LESOR KASNI SA BLOKADOM

Partizan igra pametno, čuva prednost u Poljskoj (22:36).

Madar poentira sa poludistance, posle toga Lesor kasni sa blokadom, pa se priznaju poeni domaćeg tima. Ledej je pre toga ušao u seriju promašaja, a Madar je posle serije finti promašio.

Izvor: MN PRESS

19:10

12' - VUKČEVIĆ ZA TRI

Čuva Partizan stečenu prednost (16:34).

Druga deonica počela je trojkom Tristana Vukčevića, pogodio je svoj prvi šut na meču. Potom je Lesor snažno zakucao, pa je napravio faul.

19:03

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena, Partizan ima ogromnu prednost - 14:29.

Izvor: MNPRESS

19:00

8' - PARTIZAN SE IGRA, DOMAĆINI GREŠE

Partizan se poigrava u Poljskoj (9:24).

Domaćin je u problemu, ušli su u seriju grešaka, a sve to crno-beli znaju da kazne. Karolak je faulirao Zagorca, pa je ušao u žustru raspravu sa sudijama. Kapiten Partizana je bio polovičan sa penala.

18:56

6' - KOPRIVICA!

Fenomenalna igra Partizana u prvih šest minuta meča, dozvolili su rivalu da postigne sam osedam poena i to je Dževa dao trojku - 7:21.

Koprivica je odlično raspoložen, postigao je svoj šesti poen.

18:53

4' - FURIOZAN START CRNO-BELIH

Furiozan start Partizana (4:14).

Posle poena Pantera i Avramovića je trener Andrej Urlep tražio minut odmora (2:10). Avramović je posle pauze pogodio, pa je Smailagić ostavio loptu za Koprivicu i lake poene i prvu dvocifrenu prednost svog tima.

Izvor: MNPRESS

18:48

2' - ZAKUCAVA PANTER

partizan je dobro počeo me, serija 6:0. Koprivica, Panterovo zakucavanje i laki poeni Avramovića.

18:44

PETORKA PARTIZANA

Partizan kreće meč u petorci: Avramović, Panter, Zagorac, Smailagić, Koprivica.

18:25

MEČ USKORO POČINJE

Utakmica u Poljskoj počinje u 18.45.

18:01

OBRADOVIĆ JASAN: NEMA OPUŠTANJA

Željko Obradović ne želi da dozvoli opuštanje protiv poljskog tima.

"Da shvatimo da u oba takmičenja u koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbanu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kao priprema utakmice", jasan je Obradović.

Izvor: MNPRESS

17:55

DRAMA U PRVOM MEČU

U prvoj utakmici ovih rivala je Partizan pobedio posle drame (75:73).

Izvor: MNPRESS

17:48

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije