• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda pobijedila fmp
 crvena zvezda pobijedila fmp

Zvezda na pobjedu do cilja: Pao je i FMP, sada u Podgoricu po prvo mjesto!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ekipa Dejana Radonjića u "Pioniru" savladala tim iz Železnika i dodatno se približila osvajanju pol-pozicije.

 crvena zvezda pobijedila fmp Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je FMP 90:82 (21:25, 30:25, 24:12,15:20) i napravila još korak ka ovjeravanju prvog mjesta pred plej-of. Za to će joj biti potrebna još jedna pobjeda u preostale tri utakmice - protiv Budućnosti u subotu, ili poslije toga protiv Borca i Igokee.

Iako su "panteri" bolje počeli u Pioniru i zaprijetili timu Dejana Radonjića vođstvom 21:9, Dejan Radonjić je u prvoj četvrtini podigao sa klupe Nikolu Kalinića, a on je sa Stefanom Markovićem našao rješenje za crveno-bijele na obje stane terena.

Poslije početne nervoze, favorit je trojkama tog iskusnog dvojca ušao u napadački ritam, postepeno je zaustavljao najboljeg igrača FMP-a Brajsa Džonsa i u drugom dijelu ga potpuno "uštopovao". Zahvaljujući tome, crveno-bijeli su u trećoj četvrtini dopustili gostima da ubace samo 12 poena i tu je praktično bio kraj, jer je na semaforu 10 minuta prije kraja pisalo 75:62. To vođstvo ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo u završnici.

Radonjić je podijelio minutažu svim igračima, a najefikasniji su bili Luka Mitrović sa "dabl-dabl" učinkom (17 poena i 10 skokova), kao i Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović. Svi su ubacili po 12 poena.

Sa druge strane, FMP je bez iskusnog Danila Tasića odigrao rasterećeno, jer je već izborio mjesto u plej-ofu. Najveći otpor favoritu pružio je snažni nigerijski centar, Ebeka Izundu, strijelac 23 poena.

ZVEZDA: Lazarević 12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić.

FMP: Pavićević 7, Vujičić, Džons 19, Šaranović 4, Radonjić 10, Izundu 23, Simović 2, Nerandžić 8, Stepanović 7, Manojlović, Lakić 2.

Pročitajte tok meča klikom na "Razvoj događaja".

Pročitajte i ovo

19:57

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:49

KRAJ UTAKMICE! POBEDA ZVEZDE 90:82

Crveno-beli su došli na jednu pobedu od osvajanja pol-pozicije u ABA ligi.

19:47

Atraktivno "kucanje" Ostina Holinsa za kraj

Amerikanac je izveo jako težak potez, zakucavanje iz "ukrštenog koraka" i zaslužio aplauze sa tribina. Tim košem podigao je razliku na "plus 14" (90:76), čime je stavio tačku na utakmicu.

Izvor: MN PRESS

19:42

Meč ulazi u miran kraj

Brajs Džons ubacio je atraktivnu trojku za FMP, ali je Zvezdino vođstvo i dale konstantno i čvrsto (84:72). Pet minuta pre kraja, Stefan Lazarević pogotkom posle prodora gura crveno-bele ka još jednom trijumfu u ABA ligi.

Izvor: MN PRESS

19:31

Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 75:62

Zvezda je u ovoj deonici zadržala "pantere" na samo 12 poena, "uštopovan" je Brajs Džons i to se osetilo u igri tima iz Železnika.

Izvor: MN PRESS

19:16

Sada crveno-beli kontrolišu rezultat

Nikola Kalinić dobio je snažan udarac Šaranovića, raskrvavljena mu je usna, ali je ostao u igri i u ovim trenucima pravi velike probleme "panterima".

Zvezda na polovini treće četvrtine vodi "plus 10" (64:54), a Ostin Holins prvi put se vraća na teren od trećeg minuta, kada je izašao zbog tri brze lične greške.

19:00

18:49

Zvezda vodi na poluvremenu

Luka Mitrović je pogodio uz prekršaj Alekse Stepanovića i potom iskoristio slobodno bacanje za vođstvo Zvezde 49:48. Potom je u narednom napadu iskoristio još penala, za Zvezdinih 51:48.

Na poluvremenu je prednost domaćina poen - 51:50.

18:37

FMP održava prednost kroz 2/4

Snažni Izundu je uhvatio ofanzivni skok i ukucao loptu za 36:30 za FMP. U sledećem napadu Brajs Džons je našao Šaranovića, a on je pogodio za "plus 8" gostiju. Radonjić opet mora da reaguje tajm-autom.

Izvor: MN PRESS

18:23

Crveno-beli smanjili minus do kraja 1/4

Posle 10 minuta košarke, rezultat je 25:21 za FMP, a Zvezda se žali na to što nije priznat koš uz zvuk sirene.

Stefan Marković i Nikola Kalinić su trojkama pokrenuli povratak favorita u meč posle vođstva "pantera" 21:9.

18:19

Pogledajte slike iz Pionira

18:15

FMP povećava prednost - dvocifreni plus!

Nerandžić ubacuje trojku iz ugla, uz prekršaj za najveće vođstvo FMP-a, 19:9! Dejan Radonjić reaguje tajm-autom, nakon što je prethodno uveo sa klupe i Nikolu Kalinića i Stefana Markovića, usled velikih problema u organizaciji napada.

18:06

Brajs Džons odmah u ritmu

Ostin Holins napravio je tri lične greške za tri minuta utakmice, pa je morao na klupu. Na drugoj strani, Brajs Džons je ušao u ritam u igri protiv Topića i "upisao" se pogocima sa poludistance.

FMP vodi 9:3 posle tri minuta.

Izvor: MN PRESS

18:05

Topić u startnoj petorci Zvezde

Radonjić je poslao na teren mladog Nikolu Topića, sina bivšeg Zvezdinog kapitena Milenka Topića. On je na poziciji plejmejkera odmah asistirao Ostinu Holinsu za trojku za vođstvo 3:0.

Za crveno-bele od starta igraju i Dobrić, Lazarević i Kuzmić, dok su u startnoj petorci FMP-a Brajs Džons, Marko Radonjić, Nikola Šaranović, Nenad Nerandžić i Ebuke Izundu.

Izvor: MN PRESS

17:40

26. kolo se završava u Podgorici

Preostali meč ove runde ABA lige biće odigran u ponedeljak od 21 u hali "Morača", gde će Budućnost dočekati Borac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Meč Crvena zvezda - FMP počinje u 18 časova u "Pioniru". Arbitri su Uroš Obrknežević, Aleksandar Milojević i Miloš Hadžić.

UKRATKO

  • Zvezdi potrebne 2 pobede za "overu" pol-pozicije
  • FMP je siguran učesnik plej-ofa
  • Lazić i Cirbes su povređeni
  • FMP bez Danila Tasića
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije