• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Cijela država da se zahvali Željku, Radonjića niko neće stići

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji trener Evrokupa za tekuću sezonu podijelio je svoje utiske o finalnoj seriji ABA lige.

 Dušan Alimpijević hvali Dejana Radonjića i Željka Obradovića Izvor: Arena Sport/Screenshot

Jedan od trenera o kojima se ove sezone najviše priča je Dušan Alimpijević. Srpski stručnjak je napravio pravo čudo sa Bursom u Evrokupu i izbacio je Partizan iz takmičenja. Na kraju je stigao do finala sa svojim "pitbulovima", ali je u meču za trofej Virtus ipak bio bolji.

Gostujući u emisiji "U obruču" on je komentarisao finalnu seriju ABA lige u kojoj Crvena zvezda trenutno vodi 2:0 protiv Partizana. Sa njegove tačke gledišta jasno je šta je najbitnije. 

Možda će vas zanimati

"Dvije najupečatljivije stvari i prije početka ove serije je to što sa obje strane imamo dva zaista nevjerovatna trenera. Sa jedne strane imamo Željka Obradovića najboljeg trenera u istoriji evropske košaarke koji nije oplemenio samo ovu ligu svojim dolaskom nego i državu. Moj lični stav je da svi treba da mu budemo zahvalni na njegovom povratku jer se i na ABA ligu sa Željkom Obradovićem u njoj drugačije gleda", rekao je Alimpijević.

Nakon što je govorio o Željku Obradoviću dotakao se i trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića za koga je rekao da će ostati upamćen u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana. 

"Sa druge strane imate najtrofejnijeg trenera u istoriji ABA lige, teško da će ga ikada iko prestići. Radonjić koji radi fantastičan posao u Zvezdi sve ove godine. Imate dva trenerska pečata koja su očigledna na obje ekipe. Ja moram da priznam da zaista uživam u ovoj njihovoj košarci, tvrdoj košarci koja zapravo pripada finalu", objasnio je Alimpijević. 

Druga stvar koju je istakao je to što mnogo domaćih igrača može da se vidi na terenu u svakom trenutku. U nekim drugim ligama to nije slučaj. 

"Drugo je što sam zaista srećan kao Srbin, kao čovjek sa Balkana koji ima tu privilegiju da vidi toliko domaćih igrača sa obje strane, da li na parketu ili kao rezerve. Ali kad poredite sa turskim plejofom dešava se da imate devet ili deset stranih igrača u obje petorke", objasnio je trener Burse.

Što se tiče samih ekipa prednost Crvene zvezde je ogromno iskustvo u ovakvim mečevima, koje ponekad umije da bude presudno. 

"Crvena zvezda kao ekipa koja je ove godine igrala Evroligu i igrala je neke fantastične utakmice u Evroligi ima tu rutinu igranja u ovakvim utakmicama. Oni kad dođu u ovakve situacije vidi se to iskustvo, a tu je jedna od glavnih stvari vraćanje tih vrhunskih domaćih igrača sa iskustvom osvajanja trofeja na najvišem mogućem nivou. Vidi se ta neka zaista dobra hemija među njima", primijetio je on. 

Što se Partizana tiče ovaj mlad tim ima veliki potencijal i bolji je svakog dana. 

"Sa druge strane imate Partizan sa mladim fantastičnim timom sa vrhunskim potencijalom kome je sigurno jako teško da isprate ono što Željko traži od njih. Ali vidi se ogromna razlika iz perioda kada smo mi igrali sa njima, a kamoli sa početak", završio je Alimpijević. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC