• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovorili smo se da to uradi, ali ne tako! Željko Obradović o promašaju Lesora i momentu koji je prelomio dramu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Desilo se tako, ali nikad u životu nisam analizirao zadnji napad. Uvijek imaš 39 minuta i 50 sekundi prije toga!", rekao je poslije meča najtrofejniji trener

 Željko Obradović o promašaju Lesora -  Dogovorili smo se da to uradi, ali ne tako Izvor: MN PRESS

Jedan od ključnih momenata drugog meča finala ABA lige Crvena zvezda - Partizan bilo je promašeno slobodno bacanje Matijasa Lesora i greška koju je on potom napravio. Centar crno-bijelih je u tom trenutku bacio loptu ka obruču i suprotno pravilima krenuo po nju, a trener Željko Obradović rekao je poslije meča da nije bio dogovor da tako promaši.

"To je odluka bila u dogovoru sa njim, ali ne na način kako je on to uradio, jer jasno stoji u pravilima igre da igrač koji šutira slobodna bacanja ne može da ide na skok, sem eventualno ako mu se odbije lopta u ruke, što se rijetko dešava", rekao je Obradović, koji je u tom trenutku uveo visoke Alena Smailagića i Balšu Koprivicu, da bi uhvatili ofanzivni skok poslije promašaja.

Na semaforu je pisao rezultat 83:81 za Zvezdu i do kraja je ostalo 10 sekundi, tokom kojih je Zvezda poentirala i košem Luke Mitrovića "ovjerila" trijumf.

"Desilo se, ali nikad u životu nisam analizirao zadnji napad, zadnji šut i zadnju odbranu, jer uvijek postoji 39 minuta i 50 sekundi, kada moraš da igraš dobro da bi dobio utakmicu. Zadnja lopta je uvijek klackalica, jednom ćeš da dobiješ, jednom da izgubiš. Lesoru čestitke na nevjerovatnoj požrtvovanosti i borbenosti koju je večeras pokazao", dodao je poslije meča Obradović.

Pogledajte

00:24
Finiš meča Zvezda Partizan 1
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Lesor je u drugom meču finala ubacio 18 poena uz sedam skokova, imao najveći indeks korisnosti u ekipi Partizana (28), a poslije meča je pobjesnio pred klupom dok su navijači Zvezde gađali i dobacivali igračima crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC