• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halo, Majkl Džordan ovdje: Ne volim tvoj prethodni tim, ali dobro došao kod mene!

Autor Haris Krhalić

Ovim riječima je Em-Džej dočekao rukija koga je odabrao na draftu.

 Majkl Džordan razgovor sa Markom Vilijamsmom Izvor: Twitter/@hornets

Šarlot Hornetsi, tim Majkla Džordana, odabrali su na ovonedjeljnom draftu centra koledža Djuk, Marka Vilijamsa (20 godina, 216 centimetara). Košarkaš koji je proveo dvije godine na prestižnom univerzitetu kod slavnog trenera Majka Šiševskog izabran je kao 15. "pik" i nedugo poslije toga dobio je šansu da priča sa najvećim košarkašem svih vremena, lično.

Džordan ga je pozvao telefonom i poželio mu dobrodošlicu u ekipu koju će sljedeće sezone voditi Stiv Kliford, koji se ovog mjeseca vratio i započeo drugi mandat na klupi (prethodni je trajao od 2013. do 2018).

"Zdravo Mark, čestitam ti. Radujem se tome što dolaziš. Nadam se da ćeš odmah ući u salu i početi da radiš da svojoj igri, da napraviš razliku", rekao je Em-Džej. "Iako si sa Djuka, ponosan sam na to što smo te draftovali", nasmejao se Džordan.

Poznato je da je "Air Jordan" legenda koledža Sjeverna Karolina, a on ima dugo i žestoko rivalstvo sa Djukom, ali to, naravno, neće biti prepreka da Vilijams dođe u Šarlot i da pokuša da napravi iskorak sa ekipom. "Moramo da rasprave ostavimo po strani", nasmijao se i mladi košarkaš. Zapravo, nije ni skidao osmjeh sa lica, pogledajte njihov razgovor:

Još je svježe sjećanje na to kako su u Šarlotu napravili pravi potez kada su na pretprošlom draftu odabrali Lamela Bola, koji je nakon svoje prve sezone u ligi proglašen za rukija godine, a u drugoj je postao Ol-star igrač. Zajedno sa njim, Majlsom Bridžisom (24 godine, 12. "pik" Lejkersa sa drafta 2018), iskusnijim Terijem Rozirom (28), veteranom Gordonom Hejvordom (32) i saigračima, Vilijams bi mogao da čini osnov tima koji će vratiti Šarlot u plej-of naredne sezone poslije šest godina.

U minuloj, 2021/22, Šarlot je okončao sezonu plasmanom u plej-in turnir drugu uzastopnu godinu, a tamo je bolja bila Atlanta, poslije čega je otišao trener Džejms Borego.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC