• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma, kakav virus, Džordan je cijele noći pio i kockao! Isplivali dokaz i 2 verzije priče - Majkl ipak nije bio otrovan!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U sve je bio umiješan i poznati holivudski glumac?

 majkl džordan pio i kockao Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/ Jeff HAYNES

Majkl Džordan odigrao je u velikom finalu 1997. u Juti čuvenu utakmicu nazvanu "Flu game" ("Flu" – grip) i pod snažnim simptomima smogao snagu da povede ekipu ka pobjedi u vjerovatno prelomnom meču te serije. Skor u borbi za titulu u tom trenutku bio je 2:2, a on je jedva stajao na terenu i ipak ubacio 38 poena, dovoljnih za pobjedu.

Decenijama se nagađaju razlozi zbog kojih se loše osjećao tog dana, pa je zvanično opravdanje Džordanove slabosti vremenom variralo od "gripa" do "trovanja", o čemu je bilo riječi u čuvenom dokumentarcu "Posljednji ples". Međutim, postoje i oni koji tvrde da ništa od toga nije bilo u pitanju, već da je Em-Džej u noći prije te utakmice jednostavno popio previše.

Možda će vas zanimati

Novinar lista "Deseret News" Džodi Dženesi, autor knjige o Juti Džez, napisao je da mu je "veoma pouzdan izvor" iz Jutine organizacije objasnio šta se dogodilo koristeći približno ove riječi: "Ma, kakav grip. PR Bulsa je upravo rekao da je Džordan bio u Vegasu cijelu noć i da je bio mamuran."

I u čuvenoj biografiji Majkla Džordana "The Life", autor Roland Lazenbi prenio je riječi nekadašnjeg komentatora NBC-a Meta Gukasa, koji mu je takođe otkrio da nije u pitanju bio grip, već da se najveći svih vremena kockao u kući Roberta Redforda, poznatog glumca koji živi u Juti.

"Postoje različite teorije zavjere o tome šta se dogodilo Majklu. Svi smo prihvatili objašnjenje da je u pitanju bio grip i da je uprkos tome igrao. Međutim, sudeći prema pričama i glasinama, pretpostavka je da je bio kod Roberta Redforda u kolibi u planini i da su igrali poker cijelu noć i previše se zabavljali", rekao je Gukas.

Majkl Džordan Flu Game
Izvor: Youtube/MJ23 His Airness Forever

Podsjetimo, prema verziji koja je ispričana u Džordanovom dokumentarcu kroz naraciju njegovog prijatelja i trenera Tima Grovera, Em-Džej se osjećao loše jer se otrovao picom koju je naručio u 22 sata. 

Prema toj tvrdnji, osoblje hotela je i te večeri u 21 sat prestalo da služi goste po sobama, Majkl je sat kasnije ogladnio, a u gradu je navodno sve bilo zatvoreno osim jedne picerije. Poslije toga su, tvrdi Džordanov trener, na vrata sobe zakucala petorica dostavljača da bi upoznala Džordana, što je Groveru bilo sumnjivo, ali je Em-Džej navodno ipak pojeo cijelu picu i u dva sata ujutru pozvao trenera, žaleći se da ima probleme. Poslije toga je navodno 20 sati povraćao.

Kao jedna od "rupa" u ovoj priči nameće se i to da je poznato da se NBA igrači na timskim gostovanjima prijavljuju u hotele pod lažnim imenima, da ne bi bili uznemiravani. S obzirom na to da je objavljen i spisak tih lažnih imena koja su igrači Bulsa koristili na gostovanjima, ostaje nejasno kako su dostavljači pice unaprijed znali da idu baš do Džordanovih vrata. Pogledajte taj spisak:

Znajući Džordanove navike iz zlatnih devedesetih, nijedna od dvije nove verzije priče nije isključena. On je i tokom finala Istočne konferencije 1993. odlazio u Atlantik Siti u Nju Džerziju da bi se kockanjem opuštao pred mečeve. I pored svega toga, kad je jednom dohvatio vrh, više ga nije ispuštao, niti je ikad izgubio u NBA finalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC