• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Lebronom osvojio titulu, sada sudi u Ljetnoj ligi: Nakon 17 NBA sezona promijenio je posao! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Na meču Ljetne lige Džeferson je započeo novu karijeru, ali ona nije dugo trajala.

 NBA košarkaš Ričard Džeferson postao sudija Izvor: Profimedia

Nekadašnji NBA košarkaš Ričard Džeferson (42) sudio je meč Ljetne lige između Njujork Niksa i Portlanda, a to je bio njegov povratak na parket nakon što se 2018. godine penzionisao u dresu Denver Nagetsa. On je u ulozi sudije bio tokom druge četvrtine ovog meča, a kasnije je objasnio i zašto je to uradio.

Šampion NBA lige sa Klivlendom 2016. godine dijelio je pravdu tokom jedne četvrtine, a ovo mu neće postati praksa. Vjerovatno je njegova sudijska karijera završena na istom meču na kojem je i počela, ali je Ričard imao dobar razlog da se pojavi na parketu.

Možda će vas zanimati

"Jedan od razloga zbog kojih sam pristao je moje ogromno poštovanje prema sudijama. Razumijem koliko su oni važni za našu igru", rekao je biši košarkaš.

Džeferson je dobar dio NBA karijere proveo u dresu Bruklin Netsa, pa je simbolično što je sada sudijsku karijeru započeo protiv Njujork Niksa. Gradski rival mu je dobro poznat, a i navijačima Niksa sigurno nije prijalo da pored terena vide Ričarda Džefersona. On je tokom jedne četvrtine sudio njihovom timu, ali njegove odluke nisu imale prelomni uticaj na poraz ekipe.

Zapravo, Džeferson se na sudijskom debiju nije previše isticao. Tokom deset minuta pored parketa donio je jednu odluku koju je drugi sudija promijenio, a šest puta je dodao loptu igraču koji je izvodio slobodno bacanje. Ipak, neke od njegovih reakcija su postale hit na internetu, jer je svima bilo zanimljivo da vide kako nekadašnji NBA šampion podiže u vis tri prsta dok čeka ishod šuta iz kornera.

"Bilo je zanimljivo. Tom Tibodo mi je govorio da treba da duvam u pištaljku. Bilo je veoma zabavno, ovo je neopisivo iskustvo", dodao je Džeferson, koji je veliki fan Nikole Jokića.

Pogledajte kako je izgledao na terenu:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC