• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španska imperija! Svjetski šampion osvaja i Evropu: Još jedna medalja za najveću košarkašku silu 20. vijeka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Moćna Španija pobijedila upornu Njemačku i ušla u finale Evropskog prvenstva u Berlinu.

 Španija u finalu Eurobasketa 2022 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Španije ušla je u finale Eurobasketa, u kojem će u nedjelju igrati protiv Francuske! Aktuelni svjetski prvak eliminisao je domaćina, Njemačku, u drugom polufinalu u petak, pobjedom 96:91 u uzbudljivoj završnici, kojom je još jednom pokazao da je najbolji kada je najteže, kada u trećoj četvrtini gubi 10 poena razlike kao večeras i kada ga mnogi otpišu.

Iako su došli na turnir bez izražene zvijezde i u mnogo manje "zvučnom" sastavu nego prethodnih godina, Španci su ipak uspjeli da ponovo osvoje medalju, a u nedjelju uveče saznaćemo da li će ona biti zlatna ili srebrna. Biće to repriza finala iz 2015, u kojem je Španija pobijedila, a dvije godine ranije prvak je bila upravo Francuska, koja je ranije večeras razbila Poljsku. Takođe, biće to spektakularni kraj jednog od najuzbudljivijih evropskih prvenstava u istoriji.

Prije svega zahvaljujući impresivnoj partiji bivšeg plejmejkera Crvene zvezde Lorenza Brauna, koji je ubacio čak 29 poena, uz šut za tri poena 3/7 i šest asistencija. Vili Ernangomez učestvovao je u pobjedi sa 16 poena, njegov brat Huančo Ernangomez sa 13, a Alberto Dijaz dodao je 11. Veteran Rudi Fernandez, heroj četvrtfinalne utakmice, ubacio je dvije trojke i to je večeras bilo dosta od njega.

Nijemci su se borili i kada je Španija u finišu povela osam poena prednosti, sjajni Denis Šreder ubacio je 30 poena, Franc Vagner i Andreas Obst po 15, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da Mercedes-benz arena "eksplodira" i da vidi kako domaćin ide po prvo zlato od 1993. godine.

U finale će ipak tim koji najbolje zna kako se osvajaju medalje u Evropi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC