• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA "Supermen" se povlači? Muka mu je od treninga i dijete, da bi igrao "za siću"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dvajt Hauard nije zadovoljan pregovorima ovog ljeta i zato bi mogao da završi igračku karijeru.

 Dvajt-Hauard-spreman-da-se-povuce-iz-kosarke Izvor: Profimedia/AFP PHOTO TIMOTHY A. CLAR

Jedan od najboljih centara 21. vijeka Dvajt Hauard priznao je da razmišlja da se penzioniše pošto ne želi da ima malu ulogu namijenjenu rezervisti sa "kraja klupe", smatrajući da i sa 36 godina i dalje može mnogo toga da ponudi. Hauard je trenutno bez ugovora pošto je odbio nekoliko NBA klubova koji su mu nudili "desetak minuta po utakmici", a ukoliko uskoro ne stigne prijedlog za značajniju ulogu - objaviće kraj karijere.

Trostruki dobitnik nagrade za najboljeg defanzivca NBA lige i čovjek koji je izveo najatraktivnije zakucavanje na Ol-staru u kostimu Supermena, posljednji ugovor imao je u Lejkersima za koje je prošle sezone u prosjeku igrao 16 minuta.

"Želim da igram, ali istovremeno nema timova koji će mi dozvoliti da igram. Tako se osjećam od Lejkersa... Vjerujem da sam uradio dovoljno za njih u osvajanju šampionskog prstena da bi zaradio mjesto u timu i dobio minute, ali to se nije desilo. Zato sam poslije toga rekao sebi da neću da se razbijam cijelo ljeto, treniram svakog dana, idem na dijete, radim sva ta sra*a i vratim se u tim u kome ću sjediti na klupi", rekao je Dvajt Hauard i dodao da zbog toga ozbiljno razmišlja da se povuče i radi neke druge stvari u životu koje ga ispunjavaju.

Hauard je karijeru počeo u Orlandu još 2004. godine, profilisao se kao jedan od najdominantijih centara NBA lige, a igrao je potom još za Lejkerse (tri puta), Hjuston, Atlantu, Šarlot, Vašington i Filadelfiju. Posljednji put je preko 20 minuta po meču igrao u sezoni 2017/18 u dresu Hornetsa, s tim da je sličan prosjek držao i u Vizardsima - samo na uzorku od devet utakmica.

Podsjetimo, Hauard je sa Lejkersima osvojio šampionski prsten 2020. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC