• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA šampion plaća najveću "kaznu" u istoriji košarke - 483.000.000 dolara: Prijeti im bankrot

Autor Haris Krhalić

Gazde Golden Stejta su bez problema podijelile nekoliko stotina miliona u ugovorima prethodnih dana, ali šta sad? Čeka ih godina u kojoj bi mogli da plate porez na luksuz koji nije zapamćen u istoriji.

 Golden Stejtu prijeti bakrot Izvor: Profimedia

Golden Stejt je riješio da ostavi svoj šampionski tim na okupu po svaku cijenu! Prvo su dali Džordanu Pulu četvorogodišnji ugovor vrijedan 140.000.000 dolara, da bi se samo dan kasnije otkrilo da su i sa Endruom Viginsom potpisali trogodišnji ugovor, ovoga puta vrijedan 109.000.000 dolara.

Na sve to tu su ogromni ugovori veterana, pa tako Stef Kari ima godišnju platu od 48.000.000 dolara, Klej Tompson je nešto skromniji sa 40.600.000 godišnje, a Drejmond Grin dobija 25.000.000 dolara

U ovoj sezoni će morati papreno da plate Voriorsi svoj tim, ali u narednoj će ih tek stići kazna za ovakvo poslovanje! U NBA ligi postoje pravila vezana za budžet ekipa i kada se premaši "seleri kep" tj. određeni budžet nakon toga timovi plaćaju porez na luksuz za svaki dolar preko navedene brojke. Trenutno je "seleri kep" na 134.000.000 dolara za sezonu 2023/24 mada se očekuje malo povećanje od nekoliko miliona po tom pitanju. 

Ipak, neće to mnogo pomoći Golden Stejtu koji kako sada stvari stoje mora u sezoni 2023/24 da plati porez na luksuz u visini od 483.000.000 dolara! To sigurno ne žele gazde Voriorsa, pa se postavlja pitanje kako će rasteretiti budžet?

Džamajkl Grin, Donte Divićenco, Mozes Mudi i Andre Iguodala bi mogli da budu van tima naredne sezone, ali mnogi spekulišu da ovo znači da se neće produžiti ugovor sa Drejmondom Grinom kome saradnja sa Voriorsima ističe naredne sezone. On ima opciju da potpiše na još godinu dana za 27.000.000 dolara, ali navodno on želi da dobije maksimalni ugovor i spreman je da po prvi put u karijeri napusti matični tim. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC