• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzmem da čuvam Lebrona, gledam ga, koliki čovjek... Ameri došli u Beograd, a mi hoćemo "jedan na jedan:" Pregazili nas!

Autor Haris Krhalić

Vukašin Avdalović imao je najteži zadatak, da sačuva novu košarkašku zvijezdu Lebrona Džejmsa. I sam kaže da se nije proslavio.

 Vule Avdalović o Lebron Džejmsu Izvor: MN PRESS

Prošlo je 18 godina otkako je 16 hiljada gledalaca u novootvorenoj Beogradskoj areni moglo da uživa u spektakularnoj prijateljskoj utakmici košarkaša Srbije (odnosno SCG) i Sjedinjenih Američkih Država. "Drim-tim" je došao u izuzetno jakom sastavu, željan osvete za poraz u Indijanapolisu, a nove nade američkog sporta predstavile su se beogradskoj publici u sjajnom svjetlu i slavili su na kraju više nego ubjedljivo 78:60.

U toj utakmici svoj talenat pokazao je i Lebron Džejms, koji je imao 11 poena i tek počeo da dobija status u reprezentaciji SAD uoči Olimpijskih igara u Atini, a težak zadatak imao je Vukašin Avdalović koji ga je čuvao.

U podkastu "Jao Mile", koji vodi nekadašnji reprezentativac Mile Ilića, prisjetio se utakmice u kojoj je prvi i jedini put imao zadatak da čuva "Kralja". Odmah je vidio da fizički ne može da mu parira, a Ilić je na to dodao da "takvu grdosiju sa kuglama na ramenima" nikad nije vidio.

"Oni su već prije toga nešto izgubili neke utakmice jer su im ljudi stajali u zonu. Stani im u zonu i onda ne mogu da pogode ništa, da li treniraju ili ne - nemam pojma... Mi kao nećemo u zonu, igraćemo jedan na jedan protiv njih, gdje su nas pregazili. Ja se sjećam čuvam Lebrona, stoji čovjek - čovjek petica, ja ga čuvem. Toliki čovjek, ima centarsko tijelo, a igra beka. Nismo imali šanse jedan na jedan", nasmijao se Vule Avdalović.

SCG: Vladimir Radmanović 4, Igor Rakočević 18, Nenad Krstić 3, Miloš Vujanić 9, Dejan Tomašević 6, Dejan Bodiroga 14, Petar Popović, Vlado Šćepanović 3, Vule Avdalović 2, Aleksandar Pavlović 1.

SAD: Alen Ajverson 9, Stefon Marburi 4, Tim Dankan 16, Lamar Odom 9, Ričard Džeferson 5, Dvejn Vejd 4, Karlos Buzer 4, Karmelo Entoni 6, Lebron Džejms 11, Šon Merion 10.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC