• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postalo je ozbiljno - i NBA liga reagovala! Opet je isti igrač napravio skandal: "Niti se izvinio, niti je osudio"

Autor Haris Krhalić

Komesar NBA lige bio je prinuđen da se oglasi zbog još jednog nerazumnog poteza posrnule NBA zvijezde.

 Kajri Irving antisemitski sadržaj Izvor: Profimedia

Plejmejker Bruklina Kajri Irving (30) dijelio je na svom Tviter profilu antisemitski materijal, branio se potom riječima "nisam ja snimio taj dokumentarac koji sam podijelio" i ko zna koji put je napravio haos čitavoj ligi - a sebi na prvom mjestu. Zbog ko zna kojeg po redu incidenta u njegovoj režiji, u četvrtak se oglasio i komesar NBA lige, Adam Silver.

"Kajri Irving je donio nepromišljenu odluku da postavi link ka filmu koji sadrži duboko uvredljiv antisemitski materijal. Iako cijenimo činjenicu da je pristao da radi sa Bruklin Netsima i Ligom protiv klevete u borbi protiv antisemitizma i drugih oblika diskriminacije, razočaran sam što nije ponudio šire izvinjenje i konkretnije osudio podli i štetni sadržaj iz filma koji je odlučio da objavi. Sastaću se sa Kajrijem lično sljedeće nedjelje da razgovaramo o ovoj situaciji", objavio je prvi čovjek najjače lige na svijetu.

Igrač sa ogromnim talentom i previše katastrofalnih odluka prethodnih godina je odgovarao igrače od povratka košarci u vrijeme korone, potom je odsustvovao nevjerovatno dugo zbog oporavka od povrede, pa je širio tvrdnje da je zemlja ravna ploča, pa je odbijao da se vakciniše i zato nije mogao da igra utakmice za Bruklin na domaćem terenu. U međuvremenu je "okadio" halu Boston Seltiksa, gdje je od ljubimaca publike postao najomraženija ličnost, a sve navedeno nisu ni izbliza svi skandali koje je režirao.

Kada jednom bude ostavio košarku, ostaće upamćen po tome da je igrao zaista sjajno i da je mogao sve, ali da je dao košarci premalo u odnosu na svoj talenat. Šakil O' Nil je poručio da je Kajri "idiot", sa čim bi se mnogi složili ovih dana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC